Perfecte zomerwijnen | JUMBO | Makro | Barton & Guestier

Nu de mussen van het dak vallen, de warmte en de droogte aanhouden, wordt het tijd voor zomerwijnen. Wijnen die doordrinkbaar zijn, niet te zwaar en het gemoed verlichten. De hitte valt sommigen zwaar op het dak tenslotte.

Voor de wijn van vandaag reizen we af naar Corsica. Barton & Guestier plantte hier pinot noir aan. Een mediterraan klimaat, veel zon en heldere lucht. Hoge temperaturen, maar de nachten brengen verkoeling en overdag waait er een ferme bries. Ideaal voor de pinot noir.

Het huidige jaar is 2017. Je ruikt een rood fruitmandje gecombineerd met het kenmerkende ‘droogje’ van de pinot noir. Hoewel deze druif sappig is, heeft hij ook een zekere stroefheid, een bite. Het totaalbeeld heeft daarmee een mooie signatuur. Gekoeld is deze wijn op zijn best en een perfecte zomerwijn met een alcoholpercentage van 11,5%. Goed koelen!

De volle cabernet, de fruitige merlot, ronde sauvignon en stuivende sauvignon verdienen ook een plekje op de zomertafel. Alcoholpercentages liggen wat hoger, maar blijven beschaafd rond de 12 tot 13,5%. Barton & Guestier heeft al de mono-cepages een identiek nieuw jasje gegeven met rode capsules en rode letters op de labels. De pinot noir, cabernet sauvignon, merlot en chardonnay zijn voor € 5,69 verkrijgbaar bij de JUMBO. De rosé en sauvignon blanc liggen voor € 5,19 bi de Makro. De pinot noir 2017 is vanaf de derde week van september verkrijgbaar. De pinot noir heeft in tegenstelling tot bijgaande foto alleen in Nederland een natuurkurk, de andere hebben schroefdoppen.

De Makro verkoopt overigens ook appellation wijnen van Barton & Guestier zoals o.a. Chateauneuf deu Pape, Pouilly Fuissé en Vouvray. Terroirwijnen met een gunstige prijs van rond de 10 Euro

Over Barton & Guestier

Barton & Guestier heeft een geschiedenis die terug gaat tot 1725. Opgericht door Thomas Barton, die zich in 1725 vestigde in Bordeaux. Zijn kleinzoon Hugh ging in 1802 samenwerken met Daniel Guestier, een scheepsreder. Barton & Guestier was vanaf dat moment een feit, hun wijnen werden naar de Verenigde Staten en andere landen over de hele wereld gebracht. Tegenwoordig zijn de wijnen van Barton & Guestier verkrijgbaar in meer dan 130 landen.

B&G heeft een grote selectie van kwaliteiten Varietal en Premium AOC wijnen van de bekendste wijnbouwgebieden van Frankrijk in het portfolio. Denk aan Bordeaux, Loire, Bourgogne, Beaujolais, Rhône, Provence, Languedoc en Gascogne. Zij onderhouden uitstekend contact met 250 toegewijde wijnbouwers. Wijnen van B&G worden vaak aangeduid als ‘’Het paspoort tot Franse wijnen’’ en de kwaliteit wordt vaak erkend door internationale pers en tijdens concoursen.

ChvZ


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu