Pessac-Leognan | Le Colombier de Brown

Pessac-Leognan is niet zo heel bekend in Nederland en dat is jammer. Want in het appellationlandschap van Bordeaux wat hier verkrijgbaar is, Bordeaux telt ruim zestig appellations, blijft Pessac-Leognan achter. Om met Johan Cruijff te spreken ‘ieder nadeel heb zijn voordeel’, want daardoor zijn wijnen uit die streek redelijk betaalbaar. Neem nu Chateau Brown. De eerste wijnen van dit huis uit Pessac-Leognan kosten, afhankelijk van het jaar, grofweg tussen de veertig en vijftig Euro. Dat is best wel een bedrag.
Hun tweede wijn, Le Colombier de Brown, kost tussen de vijfentwintig en dertig Euro. En dan heb je zowel in rood als wit een feestje in huis én een TopBordeaux.

Over Château Brown

Château Brown ligt net ten zuiden van Bordeaux, in de appellation Pessac-Léognan. Het Château dankt zijn naam aan de Schot John Lewis Brown, die het in 1795 kocht. Helaas verkeerde de wijngaard wat in verval toen midden vorige eeuw een classificatie in de Graves werd opgesteld, maar intussen is Château Brown, na grote inspanningen en investeringen, terug op de top: de wijnen worden tot de beste Pessac-Léognan gerekend. De leiding van het Château is in handen van Jean-Christophe Mau. Het wijngoed omvat 31 ha: 26 ha is aangeplant met cabernet sauvignon, merlot en petit verdot; de witte druivenrassen sauvignon blanc en sémillon beslaan 5 ha. De wijngaarden zijn gelegen op twee zand-grindruggen die garant staan voor een goede afwatering. Alle druiven worden met de hand geoogst en driemaal uitgesorteerd. Dit resulteert in bijzonder fraaie witte & rode wijnen. En natuurlijk heeft Château Brown ook een tweede wijn, genaamd Le Colombier de Brown. Deze is wat lichter en fruitiger dan de Grand Vin en kan daardoor jonger gedronken worden.

Veel mensen zal het lichtere en fruitige karakter van de rode wijn aanspreken, terwijl de witte wijn een enorme minerale diepgang laat zien. Dit is een wijn om bij te mijmeren. Dit is ook een wijn om voor jezelf te houden, te lekker om te delen met anderen.

Le Colombier de Brown, twee prachtige betaalbare wijnen.

Verkrijgbaarheid? Even een mailtje naar info@monnik-dranken.nl en je ontvangt het adres van de slijter of vakhandel in je buurt in je mailbox.

 

ChvZ


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu