Première | The Art of Drinks

Op de jaarlijkse agenda van de wijn-en-spiritualiën-events is er een nieuwe loot aan de stam: The Art of Drinks. Afgelopen weekend en maandag was de eerste editie in de Westergasfabriek Amsterdam. Dit complex staat overigens op een immens groot terrein. De verkeerd gelopen bezoekster en ongetekende van dit artikel ondervond dit aan den lijve. The Art of Drinks is het nieuwe platform waar je alle verhalen kan vinden achter de mooiste wijnen, bieren en andere dranken. Op de website vind je recepten voor de lekkerste cocktails, zowel met als zonder alcohol en bekende chefs, sommeliers en bartenders delen hun favoriete combinaties tussen eten en drinken.

Op het evenement afgelopen weekend werd gedurende 3 dagen de Gashouder Amsterdam omgetoverd tot een grote experience waar wijnmakers, bierbrouwers, sterkstokers, chefs en bartenders zij aan zij de mooiste dranken toonden en wat je ermee kan doen.

The Art Of Drinks duurde drie dagen. Zaterdag was het voor de consumenten. Zondag 31 oktober en maandag 1 november was The Art Of Drinks een besloten beurs voor vakhandel en horeca.

Het event was fraai aangekleed. Na coronacheck en garderobe arriveer je in de Gashouder dat een sfeervolle zaal is geworden met vele spirits en bierproducenten. De wijnen waren te proeven in de zaal achter de gashouder waar je een paar foodtrucks passeert. Alcohol proeven maakt hongerig tenslotte.

Vele wijnproducenten waren aanwezig. Van Golan Heights tot Lorgeril, van Selle e Mosca tot Yvon Mau. Zuid-Afrika was prominent aanwezig met Alvi’s Drift, Benguela Cove, Mooiplaas en Tanagra.

De eerste editie in de Gashouder is ook een try-out, benieuwd of het een vervolg krijgt. O.a. De Monnik Dranken is mede-oprichter en mede-organisator.

 

ChvZ


Rubriek(en):
Proeverijen

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl