#RoséSpritz |Astoria Wines

De lente komt eraan en dat is vandaag, in tegenstelling tot de stormachtige kou van de laatste paar dagen, voelbaar. En bij de lente horen lichte, verfrissende dranken. En daar heeft de Veronese producent Astoria mooi op ingespeeld met de #Rosespritz, een cocktail van Astoria bitter, rose Prosecco, ijs en/of water. Eerst even naar het begin, naar Astoria.

Astoria Wines

Astoria bestaat nu een kleine 35 jaar en is door Paolo en Giorgio Polegato in het hart van het Prsosecco gebied gevestigd. Refrontole ligt middenin Conegliano-Valdobbiadene DOCG, hét productiegebied van kwaliteitsprosecco’s met een warm maar mild klimaat. Met Prosecco heeft Astoria vele prijzen gewonnen door de jaren heen, met inbegrip van de belangrijkste gouden medaille op de International Wine Competition Vinitaly in Verona voor haar Millesimato DOCG.

Astoria maakt een uitgebreid portfolio wijnen, teveel om op te noemen. Ze vallen op door hun range fraai gemodelleerde en ingesneden flessen Prosecco. De prosecco hebben namen die verwijzen naar de oorspronkelijke productie van de gondels in Venetië: galie, corderie, arzaná, tieno en fanò. En dit betekent resp. (vrij vertaald) boot, touwen, handwerk, houten dak en lamp.

Daarnaast maakt het huis – wederom – prachtig vormgegeven kleine dikbuikige flessen met stille wijn zoals de sappige en volle Ruden van deels ingedroogde druiven.

Nu komt Astoria met de #RoséSpritz. Bitters zijn sowieso populair in Italië en Astoria heeft er nu zelf een gemaakt met 11% alcohol.

#RoseSpritz

Paolo en Giorgio Polegato zijn ervan overtuigd geweest dat je niet alleen dezelfde dingen moet blijven doen als je de lokale wijntradities levend wilt houden. In plaats daarvan moet je voortdurend nieuwe dingen proberen.

Daarom heeft Astoria besloten om meer te doen dan alleen een nieuwe Rosé Prosecco DOC te maken. Talloze mensen over de hele wereld associëren Prosecco met Spritz, dus wilde zij de ideale manier vinden om Rosé Prosecco aan te vullen en die magische combinatie van zoete, drinkbare lekkernijen te creëren die Spritz zo populair maken.

Het antwoord ligt in Ast’up: een bitter met een geheime mix van ingrediënten. De licht pittige citrus smaak past perfect bij de Rosé Prosecco. Astoria raadt de verhouding aan tweederde prosecco met eenderde Ast’up aangevuld met water en ijs, maar daarin kun je variëren.

Dit is de # RoséSpritz van Astoria Wines.

En de kleur is roze.

Het alcoholpercentage is verleidelijk mild met 11%.

ChvZ

 


Rubriek(en):
Proeverijen

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2021 | Winebusiness.nl