Saam | Zuid-Afrika aan de Amstel

Het prachtige glazen entree naast Oud Paardenburg kan niemand ontgaan.  SAAM staat voor: South Africa-Amstel. Een unieke samenwerking tussen gerenommeerde chefs en sommeliers. Het menu bij SAAM restaurant bestaat uit gerechten die een samensmelting zijn van de Nederlandse en Zuid-Afrikaanse keuken, met uitsluitend pure en eerlijke ingrediënten. Op de wijnkaart wordt er speciale aandacht gegeven aan de mooiste wijnen die Zuid-Afrika te bieden heeft. Daarnaast is er ook een rijk scala aan Europese wijnen te bestellen, best of both worlds dus met zowel Bourgogne als de Hemel en Aarde vallei en veel meer.

Saam is zeer sfeervol met veel hout en glas, informeel met open keuken en aardige bediening. Elke eerste dag van de maand gaat het systeem open voor reserveringen voor de daaropvolgende maand. SAAM restaurant is voorlopig van dinsdag tot en met zaterdag open voor diner van 18:00 tot 22:00 uur. Later zal dit uitgebreid worden.

Chefs en topsommeliers
Het restaurant beschikt over 46 zitplaatsen op de begane grond. Waaronder een chefs-table voor 8 personen, die het beste zicht biedt op de bereiding van de culinaire verrichtingen door chefs Jasper Hermans en Thomas Kooijman. Daarnaast is er ook gedacht aan gasten die graag SAAMenkomen aan de bar. SAAM restaurant heeft namelijk een bovenbar met 18 plekken. Laat je adviseren door een team van topsommeliers voor de beste wijn-spijservaring. Mede-eigenaar Margot Janse, voormalig chef van The Tasting Room bij Le Quartier Français, blijft in Zuid-Afrika wonen en brengt van daaruit haar inspiratie voor het menu. Janse werkt virtueel met het team samen en bezoekt SAAM restaurant gedurende het jaar regelmatig.

Team SAAM restaurant
SAAM restaurant is buitengewoon trots op haar openingsteam van enthousiaste en gastvrije professionals, die allemaal de vermelding waard zijn;
Margot Janse: Charity Isabelo Feeding Hungry Minds, culinair consultant, The Tasting Room at Le Quartier Français (Zuid-Afrika), 8 jaar in The World’s 50 Best Restaurants
Jasper Hermans: Aan de Poel**, Basiliek*, Olivo*
Thomas Kooijman: Bar Alt, Mos*, Aan de Poel**
Koen van der Plas: Sommelier Award Michelin 2020 en Sommelier van het Jaar 2019 door Gault&Millau, Kasteel Heemstede*, Inter Scaldes***
Max van Bockel: Rijks*, Treeswijkhoeve**, Restaurant Amber** (Hong Kong)
Rozemarijn Wessels: Sales & Marketing bij A Genuine Wine Company, Hotel the Craftsmen, Brasserie van Dam
Henk Jan Beltman: Vaste gast
Justus Brasem: Oud sluis, Pure C**, The Jane**
Safi Rodenburg: Lars Amsterdam*, Prinsenhof
Roan van Duis: Hidden, Bougainville*
Florence Bürmann: Chef Centraal, Huize Boschoord
Britt Versluys: Gastrobar Green, De Kruidfabriek by Lute
Ian Kern: Unbound, Pension Homeland
Rody Ponne: Hidden, Ciel Bleu**
Sem de Boer: Wils*, Merlet *
Nan Lont: Tribeca**, Merlet*

SAAM restaurant is gevestigd Amstelzijde 59, Amstelveen. Het restaurant inclusief loungeterras en aanlegplaats is van dinsdag tot en met zaterdag geopend voor diner van 18:00 tot 22:00 uur. Het restaurant biedt op de begane grond plaats voor 46 gasten, inclusief een chefs-table voor 8 personen. In de bovenbar van SAAM restaurant kunnen er nog 18 gasten ontvangen worden, voor iedereen die van all-day wining & dining houdt. Saam.
Volg SAAM restaurant op Instagram via @saamrestaurant , Facebook en LinkedIn.


Rubriek(en):
Culinair

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl