Sauvignon blanc day 2016

Vandaag, vrijdag 6 mei is het weer zo ver en wordt wereldwijd International Sauvignon Blanc Day gevierd. Er is geen twijfel over mogelijk dat sauvignon blanc bijzonder is, zeker in Nieuw-Zeeland.

Dit druivenras is zelfs verantwoordelijk voor de ontdekking van Nieuw-Zeeland als wijnland. Eerder dit jaar werd al de International Sauvignon Blanc Celebration (ISBC) georganiseerd in Marlborough. En vandaag zijn de spotlights dus opnieuw gericht op de savvy’s.

Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland
In de jaren ’70 van de vorige eeuw is Nieuw-Zeeland gestart met het produceren van wijn. Nieuw-Zeelanders hielden meer van bier, waardoor de wijnproductie langzaam op gang kwam. Ruim dertig jaar later hebben ze dat ruimschoots ingehaald. Nieuw-Zeeland draait mee met de wijn-wereldtop en staat vooral bekend om zijn stuivende, zuivere en superfruitige Sauvignon Blanc; de druif die Nieuw-Zeeland als wijnland op de kaart heeft gezet.

Nieuw-Zeeland kent veel kleine wijnboeren die onderling samenwerken. De bekendste wijngebieden zijn Hawke’s Bay en Gisborne op het noordereiland en Marlborough en Nelson op het zuidereiland. De eerste sauvignon blanc stokken werden in Marlborough gepland en vandaag de dag is 66 procent van de totale productie sauvignon blanc. De kenmerkende stijl blijft groeien in populariteit want nergens ter wereld smaakt sauvignon blanc zo explosief, fris en weelderig tegelijk als die uit Nieuw-Zeeland.

Bron: persbericht


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu