Schermer | Oude Jenever en meer

Laten we het eens over oude jenever hebben. Het gaat vaak over wodka en gin, maar jenever is hier de oermoeder of -vader van én een echt Hollands product. Voor de oude jenever reizen we vandaag af naar Hoorn. Sinds 24 juli 1782 staat hier B. Schermer & Zoon officieel te boek als distillateur en likeurstoker. Al in 1730 handelde Jan Bent in ‘gedistilleerde en geestrijke wateren’ Schermer is één van de oudste onafhankelijke distilleerderijen van Nederland. Met eeuwenoude, traditionele recepten wordt in de distilleerderij op authentieke wijze geproduceerd, vanzelfsprekend naar moderne maatstaven. Schermer produceert jenevers, bitters, likeuren, boerenjongens, advocaat, bisschopswijn en ander Hollands gedistilleerd onder eigen naam. Schermer stookte tot ca. 1980 nog zelf. Nu koopt Schermer hoogwaardige graanalcohol en gebeide mout in wat de basis is voor de Jenevers.

Al de jenevers hebben een eigen moutpercentage variërend van 1% tot 60%. Hier hebben we het nu over de Oude Jenever, hierin zit 40% moutwijn en 36% alcohol. Een gedeelte van deze oude jenever is gelagerd op houten vaten van ca. 300 liter, wat de jenever een eigen en bijzondere zachte rijpe smaak geeft.

Het etiket van de oude jenevers is geënt op een ontwerp van het Oude Jenever etiket uit begin 1900, ook te zien aan de belettering van de Amsterdamse school. Alle jenevers en de kruidenbitter hebben eenzelfde soort etiket

Consumentenprijs is € 17,95 en dat is voor deze kwaliteit geen geld.

Schermer Oude Jenever is een aanrader!

Schermer


Rubriek(en):
Proeverijen
Hoofdmenu