Sensorysationally sweet | Proeverij met chique zoete witte wijnen

Toegegeven, het is al een maand geleden. Toch willen we aandacht besteden aan een unieke proeverij van zoete wijnen bij Grand Hotel Karel V in Utrecht op 13 mei jongstleden. Wijnprofessionals uit het gehele land verzamelden zich om een zestiental (edel)zoete witte wijnen van absolute topklasse deels blind te proeven en te vergelijken. Een unieke gelegenheid, want zo vaak krijg je niet de kans om zoveel zoete wijnen van dit niveau naast elkaar te proeven.

De proeverij werd georganiseerd door Nederlands derde Master of Wine Job de Swart van Les Généreux, in samenwerking met Anja Vondenhoff van de Oostenrijkse Club der Weinakademiker. Te gast was Günter Triebaumer, eigenaar en wijnmaker van Weingut Günter & Regina Triebaumer in Rust.

De proeverij bestond uit zestien zoete witte wijnen van over de hele wereld, gepresenteerd in vijf flights: Riesling Late Harvest, Liquid gold of Tokaj, Italy and Austria, Expect the unexpected en Sauternes, voor velen het summum van edelzoete wijnen. Binnen de flights werden de wijnen blind geschonken, dus zonder zicht op het etiket. De diversiteit, complexiteit en het bewaarpotentieel van de wijnen, in combinatie met de bijzondere, artisanale wijnmaaktechnieken, pleitten overtuigend voor een herwaardering van zoet.

Het was een zoete inval bij Grand Hotel Karel V.

Lees hier het complete verslag geschreven door Lara Mol van Les Genereux.

 

Les Genereux Wijnblog zoet

 

 

 


Rubriek(en):
Proeverijen
Hoofdmenu