Sherry Week 2019 | 4 – 10 november

Deze week is de zesde Sherry Week, dit jaar editie  2019.  In de eerste week van november zullen duizenden restaurants, bars, wijnwinkels en bodega’s over de gehele wereld Sherry proeverijen organiseren, speciale menu’s serveren en andere Sherry evenementen organiseren als een ode aan de bekende Zuid-Spaanse wijn. Ook thuis kunnen mensen deelnemen door bijvoorbeeld een Sherry avond met vrienden te organiseren. Foto’s en meldingen kunnen worden geplaatst op de site Sherry Week en gedeeld via social media met #sherryweek.

Centraal in de ‘International Sherry Week’ staat het interactieve online platform sherry.wine/sherryweek  In 2016 werden meer dan 10.000 unieke berichten met de hashtag #sherryweek geregistreerd gedurende de week. Op Instagram alleen kwamen al meer dan 50.000 likes binnen, en 28 miljoen(!) impressies via Twitter (Bron: Tweetbinder). In meer dan 10.000 bars, cafés, restaurants en huiskamers komen jaarlijks echte ‘Sherrylovers’ bij elkaar om hun liefde voor deze wijn uit te dragen met de mooiste gerechten èn vrienden.

Sherry is er in alle soorten en maten, van droog naar zoet. Persoonlijke favoriet is de been droge Tio Pepe van Gonzalez Byass. In 1835 stichtte de 23-jarige Manuel Maria Gonzalez het huis Gonzalez Byass in Jerez de la Frontera. Zijn oom was populair en werd door iedereen aangesproken als Tio Pepe. Hij hielp de zaak mee groot maken en daarom blijft zijn naam onlosmakelijk verbonden met deze hoogwaardige sherry. Droog en fris van smaak is deze sherry uit de Jerez streek in Spanje. Je herkent noten. Heerlijk om te serveren met gerechten met schaal- en schelpdieren, bij tapas of als aperitief. Niet voor niets bekroond met een zilveren médaille op de International Wine Challenge.

Deze sherry is breed verkrijgbaar bij Albert Heijn, Gall & Gall en Mitra (ook na deze week).

 

 

 


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2021 | Winebusiness.nl