Signature van Neleman | Biologisch geprezen

Een wijn van Bodegas Neleman valt in de prijzen bij de grootste internationale competitie voor biologische wijnen ter wereld: Neleman Signature Crianza ontving een zilveren medaille in de Challenge Millésime Bio 2020. Deze typische Spaanse rode wijn heeft in het wijnhuis van Neleman 9 maanden op hout gerijpt en daarna nog 2 jaar op fles. Extra pluspunt was voor de juryvoorzitter wellicht dat deze wijn niet alleen biologisch is maar ook vegan friendly: twee-sterren-chef Jean Luc Rabanel is namelijk groot pleitbezorger van de plantaardige keuken.

Elk jaar eind januari is in Zuid-Frankrijk de grootste beurs ter wereld voor biologische wijnen. Derrick Neleman, CEO van Bodegas Neleman, bezoekt deze beurs al 20 jaar en sinds vijf jaar als exposant met zijn eigen wijnen. Voor de competitie zijn dit jaar meer dan 1600 wijnen geproefd uit meer dan 15 landen. In 2017 ontving Neleman Bobal 100% een gouden medaille in deze competitie. Het is niet eerder voorgekomen dat een Nederlands wijnmerk met biologische wijnen uit Spanje van eigen wijngaarden zulke prestaties levert.

Bodegas Neleman, van de Nederlandse biowijnpionier Derrick Neleman, opende deze maand zijn 2e brandstore in Utrecht. De 3e brandstore zal naar verwachting in mei openen en wel in het wijnhuis zelf in Casas del Rey – Valencia – Spanje. Neleman wijnen zijn biologisch, vegan en CO2-neutraal en verkrijgbaar in 16 landen wereldwijd. In Nederland zijn Neleman wijnen o.a. te verkrijgen bij HEMA, de Bijenkorf, Odin en EkoPlaza en natuurlijk de eigen winkels in Zutphen en Utrecht. Aandacht voor vergeten en bijna uitgestorven druiven, het gebruik én weer inzamelen van kurk, een boom planten voor elke 173 flessen Neleman wijn die worden gebotteld, het zijn maar enkele van de duurzame logische keuzes van Neleman.

 Casas del Rey – Valencia

De wijngaarden van Neleman zijn gelegen in Casas del Rey in één van de hoogstgelegen gebieden in de regio: Parque Natural de las Hoces del Cabriel, dat Werelderfgoed van UNESCO is. Ook het wijnhuis van Neleman is hier gevestigd en daar wordt op dit moment een proeflokaal inclusief brandstore gerealiseerd. Zo wordt het mogelijk voor klanten en fans om in dit prachtige gebied op locatie kennis te maken met de Bodega en het verhaal van Neleman te beleven.

Neleman ziet in de toekomst ruimte voor verdere uitbreiding van zijn brandstores naar in totaal 4 à 5 vestigingen binnen Nederland, om zo het verhaal en de heerlijke wijnen met nog meer mensen te kunnen delen.

Bron: pb

Toevoeging ChvZ: in de Signature serie vallen de Crianza 2016 en de Reserva 2016, beiden van monastrell en tempranillo. De Crinza is fruitig met een bite, echt een hele aangename wijn. De Reserva is een stevige jongen, een wijn om bij te eten. De Crianza en Reserva bestonden al, maar hebben een nieuwe look gekregen, ze zien er goed uit met z’n tweeën in een mooie en handige draaidoos. De wijn en de packaging is prima in orde bij Neleman!

 


Rubriek(en):
Proeverijen
Hoofdmenu