Sir Winston Churchill | & zijn champagneconsumptie

Het champagnehuis Pol Roger gebruikte de lancering van de cuvée Sir Winston Churchill 2009 om een ​​paar feiten te vermelden over de Britse staatsman – inclusief zijn dagelijkse champagneconsumptie. Over deze details sprak James Simpson MW tijdens de eerste perspresentatie van de nieuwste vintage van Pol Roger’s prestige cuvée Churchill.  Tien jaar na de dood van Churchill werd deze cuvée gecreëerd en in 1984 in Blenheim Palace gelanceerd. Deze 1975 vintage was er alleen in magnums.

De cuvée 2009 werd onthuld in een kunstgalerie op het Londense Hanover Square. Simpson merkte op dat het een geschikte locatie was omdat de voormalige Britse premier een productieve schilder was.

Churchill is vooral bekend om zijn enorme drankconsumptie en het bijna onophoudelijke roken van sigaren. Uit de nauwkeurige persoonlijke financiële administratie van Churchill blikt dat hij in zijn leven meer dan 250.000 sigaren rookte.

Wat zijn champagne-consumptie betreft, zei Simpson dat het champagnehuis op basis van oude facturen inschat dat Churchill tijdens zijn leven 42.000 flessen Pol Roger heeft besteld – wat volgens hem, in vergelijking met zijn sigarengewoonte, ‘bijna tam lijkt’.

Dit totaal komt overeen met ongeveer 2 flessen oftewel ‘pints’ per dag vanaf 1908 – de datum van de eerste factuur – tot aan zijn dood in 1965. Pint is een maat die voorheen werd gebruikt voor champagneflessen bestemd voor het UK. Een pint bevatte 4 glazen ipv 6 in een 750 ml fles. EU-reguleringen maakten een einde aan dit formaat voor de UK, na de Brexit schijnt deze maat weer terug te komen.

Bron en verder lezen: TheDB Pol Roger Winston Churchill


Rubriek(en):
Champagne
Hoofdmenu
error: Copyright 2021 | Winebusiness.nl