Slag op de Schelde | Open voor inschrijving

Op 12 mei 2020 wordt voor de zesde keer de kookwedstrijd Slag op de Schelde georganiseerd en daarvoor is de inschrijving geopend. De wedstrijd staat open voor chefs of sous-chefs uit de Benelux. Er wordt gekookt met asperges en een product uit de Oosterschelde, en dat op een schip varend over de Oosterschelde. De deelnemende teams worden beoordeeld door een vakjury, met onder meer sterrenchefs François Geurds, Laurent Smallegange en Belgische meesterkok en voorzitter van Escoffier Benelux: Daniël Lassaut. Daarnaast valt er ook winst te behalen als de gasten worden overtuigd, namelijk de publieksprijs.

 XL Editie
Dit jaar word voor het eerst de XL editie gehouden, wat wil zeggen en nóg groter schip, nóg meer entertainment, nóg meer interactie met alle gasten. Penningmeester Jorick Cardon: ‘We zien graag dat alle gasten aan boord nu ook de gerechten van alle deelnemers beleven. Zo gaan we met zijn allen proeven wat de culinaire top kan maken met onze regionale heerlijkheden’. Het schip kan dit jaar meer dan 400 gasten ontvangen en zal garant staan voor een fantastisch dagje uit voor alle foodlovers en vakidioten. De gerechten worden beoordeeld door de vakjury, waar de winnaar uit voort komt, en daarnaast stemmen de (VIP-)gasten welk team de publieksprijs wint. De persprijs, die afgelopen jaar werd beoordeeld door Astrid Schreuder (AstridsTaste) en Herlinda de Klerck (Passion Hi), komt dit jaar te vervallen. De organisatie ´Stichting Slag op de Schelde´ is in handen van enkele Zeeuwse chefs en een sommelier.

Sterk deelnemersveld
“Vorig jaar waren er 26 inschrijvingen en dat leverde een ijzersterk deelnemersveld op met diverse (sterren-)restaurants’’, aldus vicevoorzitter Wim van Dalen. Slag op de Schelde werd toen gewonnen door team Marco van de Wijngaard van restaurant ‘t Amsterdammertje, de persprijs ging naar team Sibrecht Benning van De Sjalot. Ook aankomende editie verwacht de organisatie weer verrassende en interessante inschrijvingen. Chefs of souschefs uit heel de Benelux zijn welkom om zich in te schrijven. De organisatie is nog bezig het prijzenpakket samen te stellen, maar in ieder geval kan de winnaar wederom rekenen op een unieke bokaal gemaakt door kunstenares Marjan van Garsel.

Markt op de Schelde

Er kunnen ruim 400 bezoekers meevaren om de wedstrijd te volgen en de gerechten te proeven. Ook dit jaar zullen diverse horecaprominenten en sterrenchefs aanwezig zijn. De bezoekers kunnen genieten van hapjes die worden verzorgd door diverse standhouders en de aanwezige catering. Op de Markt op de Schelde laten horecaleveranciers en partners van Slag op de Schelde hun producten zien en proeven en kan er genetwerkt worden. Geïnteresseerde horecaleveranciers en sponsoren kunnen zich nog aanmelden als deelnemer voor de markt.
Jury

De gerechten worden geserveerd aan de vakjurytafel en aan een aantal VIP-gasten. De vakjury wordt gevormd door onder andere meesterkok en juryvoorzitter François Geurds en SVH meester gastheer Leon IJpelaar (voormalig maître) van FG Restaurant**, meesterkok Daniël Lassaut van Escoffier Benelux en Laurent Smallegange van Restaurant Spetters* die de gerechten en de drank-spijscombinaties beoordelen.

Ook de VIP-gasten krijgen de wedstrijdgerechten geserveerd, waarbij de sommelier van het team bijpassende dranken schenkt. De beoordeling van de VIP-gasten bepaalt voor 50% welk team de publieksprijs wint. Alle andere gasten aan boord krijgen de amuseversie van de gerechten geserveerd, waarmee ze de overige 50% bepalen.

Inschrijven chefs en bezoekers
Gedreven chefs die de uitdaging aan durven te gaan een top gerecht neer te zetten, waarbij gebruik wordt gemaakt van asperges en een product uit de wateren van Nationaal Park Oosterschelde, kunnen zich inschrijven via Slag op de Schelde. De inschrijving is geopend tot 16 maart 2020.

Aanwezig zijn als bezoeker bij Slag op de Schelde? Een all-inn kaartje kost €95,-. De dag is geheel verzorgd met hapjes, drankjes en entertainment. Daarnaast zijn er 10 VIP-plaatsen beschikbaar, die ook te reserveren zijn voor €199,- via Vraag Slag op de Schelde. Houd de website en social media in de gaten voor meer informatie.

Bron: persbericht

 


Rubriek(en):
Culinair
Hoofdmenu
error: Copyright 2021 | Winebusiness.nl