Space-Petrus 2000 | Onder de hamer bij Christies

Deze Chateau Petrus uit 2000 heeft 14 maanden door de ruimte gevolgen en wordt nu gepresenteerd in een unieke op maat gemaakte koffer, bedacht en gemaakt door het Maison d’Arts Les Ateliers Victor, inclusief een karaf en kurkentrekker van een meteoriet.

Christie’s presenteert een fles Pétrus 2000 uit de ruimte, die 14 maanden aan boord van het International Space Station (ISS) heeft doorgebracht. Dit is de eerste keer dat een wijn naar het ISS is gereisd en naar de aarde is teruggekeerd, gelagerd in een zorgvuldig gecontroleerde en gecontroleerde omgeving, als onderdeel van een reeks experimenten uitgevoerd door Space Cargo Unlimited. Deze unieke fles Pétrus uit de ruimte wordt aangeboden in een unieke koffer, bedacht en handgemaakt door het Parijse Maison d’Arts Les Ateliers Victor, met een karaf, glazen en een kurkentrekker gemaakt van een meteoriet.

De opbrengst van de verkoop gaat naar de financiering van toekomstige ruimtemissies, waardoor verzamelaars de kans krijgen om een ​​stukje wijn- en ruimtegeschiedenis te verwerven en tegelijkertijd bij te dragen aan lopend onderzoek. De wijn is direct te koop via Christie’s Private Sales.

Op 2 november 2019 stuurde Space Cargo Unlimited, in samenwerking met Thales Alenia Space en Nanoracks, 12 flessen wijn naar het ISS voor 14 maanden aan boord van een Cygnus-capsule (Northrop Grumman), voordat ze op 14 januari 2021 terugkeerde naar de aarde aan boord van een Dragon-ruimtevaartuig ( SpaceX). Dit was het eerste particulier geleide, toegepaste onderzoeksprogramma genaamd Mission WISE (Vitis Vinum in Spatium Experimentia), dat gedurende zes experimenten probeert te onderzoeken hoe planten zich aanpassen aan de stress van ruimtelijke omstandigheden om zodoende innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor de toekomst van voedsel en landbouw op aarde.

Christies verwacht dat de fles wel 1 miljoen kan opbrengen, de Chateau Petrus wordt daarmee de duurste fles wijn ooit.

Tekst ChvZ

Bron: Christies


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2021 | Winebusiness.nl