‘Tilburgse wijn’ | Cuvée Texere van Verbunt Verlinden en St. Martinus

Nederlandse wijn is in opkomst doordat de kwaliteit jaar op jaar significant beter wordt. Stan Beurskens, eigenaar van St. Martinus, is een autoriteit op het gebied van Nederlandse wijn waardoor de samenwerking perfect aansluit op het premium karakter van Verbunt Verlinden.

St. Martinus Cuvée Texere is een droge, witte Cuvée speciaal en exclusief samengesteld door en voor Verbunt Verlinden. Deze cuvée is gemaakt met de druiven johanniter, auxerrois en souvignier sris en heeft een vol fruitige smaak met tonen van citrus en steenfruit. De lichte houtlagering zorgt voor diepgang en een krachtige afdronk.

Winebusiness.nl heeft Tilburgse roots en proefde de wijn met veel interesse. Het is een heerlijk glas geworden. Tegelijkertijd fris, aromatisch,vol en rijk. Stan Beurskens is een hele goede wijnmaker met een state-of-the-art-winery in Zuid-Limburg en bij Verbunt weten ze alles van wijn. Deze samenwerking  heeft geleid tot een prachtige wijn. Een aanrader! (Wat mij betreft had de naam ‘Tilburgse wijn’ mogen wezen..). 

De naam Texere is afkomstig uit het Latijn en betekent letterlijk ‘weven’. Dit is een subtiele verwijzing naar Textielstad Tilburg waar Verbunt Verlinden sinds haar oprichting in 1844 gevestigd is. Wijn zit tevens “verweven” in ons leven en brengt mensen samen.

Nederlandse wijn is in opkomst doordat de kwaliteit jaar op jaar significant beter wordt. Stan Beurskens, eigenaar van St. Martinus, is een autoriteit op het gebied van Nederlandse wijn waardoor de samenwerking perfect aansluit op het premium karakter van Verbunt Verlinden.

St. Martinus Cuvée Texere is exclusief verkrijgbaar via Verbunt Verlinden voor de gastronomie en wijnspeciaalzaken. Neem voor meer informatie contact op via Info Verbunt Verlinden.

Over wijngaard St. Martinus

Wijndomein St. Martinus van Stan Beurskens en zijn vrouw Nienke bestaat uit meerdere percelen. Het is gelegen in het prachtige dorpje Vijlen. De wijngaarden van het wijndomein liggen in het zuidelijkste puntje van Nederland, tussen de uitlopers van de Ardennen. St. Martinus is een innovatief wijnbedrijf dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. De druiven die groeien op de wijngaarden van St. Martinus worden milieuvriendelijk geteeld en verwerkt in de vier verdiepingen tellende energie neutrale kelders. De wijngaard is met 32ha de grootste wijngaard in Nederland. Het bestaat al sinds 1988 en wordt inmiddels gerund door de tweede generatie wijnbouwers en bestaat uit een team van 20 enthousiaste wijnprofessionals.

Over Verbunt Verlinden

Verbunt Verlinden is een toonaangevende, moderne Nederlandse wijnimporteur en presenteert een wereldwijd assortiment topmerken. Van toegankelijke schenkwijnen tot wijnen van de meest vooraanstaande wijnhuizen. Van traditioneel tot innovatief en eigenzinnig. Verbunt Verlinden richt zich op Horeca, Groothandel en onafhankelijke wijnspeciaalzaken.

 


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu
error: Copyright 2021 | Winebusiness.nl