Tip van Winebusiness.nl | Piccini Memoro Rosso + Bianco!

Eerder berichtte Winebusiness.nl al over de Memoro Rosso, zie onder. Het witte-wijn-zusje van memoro rosso staat nu ook in de schappen: Piccini Memoro Bianco: De druiven van deze blend zijn afkomstig van verschillende uithoeken van het land, daarom wordt deze wijn ook een landwijn. De wijn wordt gemaakt van 40% viognier afkomstig van Sicilië, 30% chardonnay uit Trentino, 20% vermentino uit Maremma en 10% pecorino uit de Marken. Een rijkere, rijpe witte wijn: Gall Memoro Bianco

Memoro Rosso

Een pracht van een Toscaanse wijn van 4 druivensoorten – merlot, nero d’avola , primitivo  en montepulciano d’abruzzo –  en daarom geklasseerd naar landwijn, de Piccini Memoro Rosso 2018. Een sappige wijn, en hoewel je vaak leest dat wijnen naar kersen smaken, is het niet altijd terug te proeven. Maar bij deze wel! Gemaakt van deels ingedroogde druiven – appassimento – en dat geeft meer intensiteit.

Ter gelegenheid van de 150-jarige verjaardag van de Italiaanse eenheidsstaat ontwikkelde de Toscaanse producent Piccini een speciale wijn die symbool staat voor de eenheid van het land. Memoro Rosso is namelijk een blend van vier verschillende druivensoorten uit vier verschillende uithoeken van het land. 40% primitivo uit Puglia, 30% montepulciano uit de Abruzzen, 20% nero d’Avola uit Sicilië en 10% merlot uit Veneto. Uiteraard moet de wijn worden gedeclasseerd tot het laagste niveau: een landwijn. Maar dan wél een met een uitzonderlijke kwaliteit.

Oogst 2018: 95 punten en Goud van Decanter
Oogst 2016: Zilver van IWSC

Rennen naar Gall & Gall: Gall Piccini Memoro Rosso

 

Beide wijnen zij een genot én regelmatig in de aanbieding, rennen naar Gall.

 


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu
error: Copyright 2021 | Winebusiness.nl