Torres Chili | Organische wijnbouw, fair trade en inheemse rassen

Coronatijd is de tijd van webinars. Wijnmakers hoeven niet meer te reizen – voor zover ze dat al kunnen – en proeven online met hun gasten. Zo ook Christian Carrasco van Torres Chili, een vriendelijke man met een bos krullen. Christian knikt iedereen vriendelijk toe vanaf zijn PC. Walraven Sax is importeur van Torres en organiseerde deze webinar voor hun horecaklanten.

Torres Chili

De komst van Familia Torres in 1979 in de Curicó-vallei gaf de Chileense wijnbouw een boost die eraan bijdroeg dat vergeten variëteiten een nieuw leven kregen, biologische wijnbouw werd ontwikkeld en eerlijke handel ‘fair trade’ belangrijk werd. Maar je zou door al die goede werken gewoon vergeten dat Torres in Chili ook gewoon hele goede wijnen maakt.

Christian Carrasco laat drie wijnen van Cordillera, twee van Santa Digna en de blend La Causa proeven. De wijnen zijn eerder opgestuurd door Walraven Sax. Cordillera is een hogere reeks wijnen  van de beste wijngaarden .Een hele fijne chardonnay uit het noorden van Chili, een elegante syrah, en een carignan met prachtige zuren. Van Santa Digna proefde het gezelschap een licht tropische sauvignon blanc en een voorbeeld carmenere met veel sap en fruit en een licht mintje. De blend La Causa uit Itata is een volle, ronde en soeple wijn van carignan, pais en cinsaul.

Alle 6 stuk voor stuk prachtige wijnen en verkrijgbaar in de horeca.

Sinds de oprichting van Miguel Torres Chili,  41 jaar geleden, is Torres Chili een referentie geworden voor de Chileense wijnbouw, Torres is niet voor niets onderscheiden als Winery of the Year 2018 door  Vinos de Chile. Bij Torres Chili werken meer dan 200 werknemers en de winery heeft 400 hectare wijngaarden in de regio’s Maule, Bío Bío en Ñuble. Torres Chili  produceert een uitgebreid portfolio wijnen en een pisco – El Gobernador -, verkocht in meer dan 115 landen.

ChvZ

 

 

 


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2021 | Winebusiness.nl