Vaderdag | Don Papa Rum

21 juni is het Vaderdag en bij Vaderdag hoort een mooie en stevige borrel. Er is een rum die niet alleen een naam heeft die bij Vaderdag past, maar het is ook een hele chique en verfijnde rum. Don Papa, zo heet deze rum.

De Filippijnen is een heel belangrijk land voor suikerproductie, het eiland Negro is de grootste leverancier. Daar komt het suikerriet vandaan wat de basis vormt voor de molasse van Don Papa. De Filippijnen ligt op dezelfde hoogte als o.a. Venezuela in Zuid-Amerika en heeft een rijke vulkanische grond. Don Papa Rum is genoemd naar Papa Isio, een held van de Filipijnse revolutie. Don Papa, voorheen opzichter op een suikerrietplantage, sloot zich aan bij het verzet om de Spaanse overheersers uit zijn geliefde vaderland te verdrijven. Don Papa Rum rust na distillatie aan de voet van de berg Kanlaon ruim 7 jaar op vaten van 180 liter van Amerikaans eiken. Het eiken voegt vanille en caramel toe. Na deze lange rijpingsperiode wordt Don Papa geblend.

Don Papa Rum is licht en fruitig met een zachte smaak met vanille en caramel, de afdronk is lang. Het is een echte geniet rum.

Don Papa Rum heeft een licht zoete aanzet, perfect om on the rocks te drinken. Vanwege de lichte zoetheid is mixen met zoete frisdranken niet aan te raden. Liever een frisdrank met een bittertje zoals ginger ale en tonic of verse jus d’orange.

Don Papa is nu ‘gekleed’ in een mooie koker

Don Papa is her en der verkrijgbaar o.a. bij André Kerstens


Rubriek(en):
Proeverijen
Hoofdmenu
error: Copyright 2021 | Winebusiness.nl