VinVinWines | De-Maart-Box

VinVinwines –  het nieuwe online premium wijnplatform – biedt nu iedere maand een box met zes wijnen aan die is ontworpen door hedendaags kunstenaar Pablo Lucker en die box ziet er hartstikke kek uit. Die zet je voor het uiterlijk al op je aanrecht. In de box zitten iedere maand 6 prachtige wijnen en is te koop voor € 100,–. Een mooie kennismaking met VinVinWines.

Even terug. VinVinWines is een nieuwe online-wineshop voor premium wijnen, B2B en B2C. Eén platform met iconische producenten, epische wijngebieden en alle kennis en ervaring die daarbij hoort om over de luxe service (opties) nog maar niet te spreken. Super Tuscans, Premier Cru Champagnes en Grand Cru Classés, maar ook verrassende vegan wijnen, minerale top Chablis en klassiek elegante Côte d’Or parels behoren tot de collectie. Alle wijnen zijn vooraf geselecteerd op natuurlijke herkomst, duurzaamheid en authenticiteit. Wijnliefhebbers kunnen nu lekkerbekkend op zoek naar de absolute top in deze nieuwe digitale en vloeibare snoepwinkel. VinVinWines

Het is niet voor niets dat VINVIN Wine al direct bekende ambassadeurs heeft zoals Ramon Beuk (culinair adviseur), Pierre van Hooijdonk (Voetbal analist) en Pablo Lucker (kunstenaar) en vele top ondernemers. De collectie van maar liefst 300 unieke wijnen komen van meer dan vijftien exclusieve wijnhuizen uit de Europese topgebieden.

In de box van maart – die dus ontworpen is door Pablo Lucker – zitten de volgende wijnen:

La Source Gabriel rosé is een samenwerking tussen Régine Sumeire en haar neef Roger Blanc-Sumeire. De familie Sumeire is sinds 1933 eigenaar van Domaine Font-Freye en verwierf in 1958 het huidige Château la Tour de l’Evêque. De landgoederen zijn gelegen in het pittoreske dorpje Pierrefeu-du-Var. Deze rosé is een eerbetoon aan de grootvader van Régine, Gabriel Sumeire. De blend bestaat uit 50% grenache, 30% cinsault, 10% syrah en 10% rolle. De naam Sumeire is ook verbonden aan de zalmkleur van de Provence rosé-wijnen, Sumeir was een van de eersten die zo ging vinifieren. La Source Gabriel is een heel delicate mineralige rosé met een goede backbone en 13,5%. Een eetrosé, maar ook als stand-alone glas niet te versmaden.

Van Chateau la Tour de l’Évéque komt ook de Blanc van 60% rolle en 40% semillon. Dit is een hele fruitige aromatische wijn met een verleidelijk bittertje. Een wijn die je blijft drinken. Rolle of vermentino doet het goed in Zuid-Frankrijk en deze La Tour de l’Éveque Blanc is een ware ambassadeur. Als je deze hebt gedronken, zul je hem niet snel vergeten.

De druiven van de Pascal Jolivet Signature Sancerre Blanc komen van verschillende terroirs: kalksteen, klei en vuursteen. 100% inheemse gisten en langzame gisting zorgen voor een unieke finesse en mineraliteit met een buitengewoon goed geïntegreerde zuurgraad. Zeg je Sancerre, dan zeg je Pascal Jolivet.

Domaine d’Henri Chablis Saint Pierre is gemaakt van wijnstokken van meer dan 30 jaar oud, geplant in 1988, 1989 en 2001 en gevinifieerd in roestvrijstalen tanks, een fijnzinnige wijn met mineraliteit, lengte en fruit. Domaine d’Henri brengt het beste van de Chablis, klasse!

Het label van Fattoria dei Barbi, Brusco dei Barbi is prachtig met grote oranjerode letters tegen een blauwzwarte achtergrond. Het label is in 1969 ontworpen door Giovanni Colombini, in het jaar van de eerste release als een IGT Toscana, en is sindsdien niet veranderd. De wijn is vernoemd naar een vrijgevochten heer genaamd Bruscone die in de bossen bij het landgoed Barbi woonde. De Brusco is van sangiovese, ongecompliceerd met fruitige tonen. De wijn heeft wel enige stroefheid, iets erbij eten doet hem opfleuren.

Domaine Xavier Monnot Bourgogne Pinot Noir Deze Monnot pinot noir laat zien dat instap (AOP Bourgogne) in de Bourgogne prachtig kan zijn. Xavier Monnot is een toonaangevende producent in Meursault die de nadruk legt op puurheid van fruit, elegantie en complexiteit. Het wijnmakers geslacht Monnot gaat generaties terug tot 1723. Deze Pinot Noir is kauwbaar, vlezig en sappig met veel rood fruit, vooral kersen. Een heerlijk glas.

Via deze link kan deze leuke box besteld worden: VinVin Maart Box

In april is er weer een nieuwe box.

ChvZ


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu
error: Copyright 2021 | Winebusiness.nl