Vrienden van winebusiness

De familie Castel staat aan het hoofd van twintig wijngoederen in de streek rond Bordeaux, in de Provence, de Languedoc en de Loire en zet zich als eigenaar en producent met de hoogste kwaliteitseisen in om het beste van elke streek in zijn wijnen naar voren te laten komen.
Al drie generaties lang cultiveren de Castels de kunst van het wijnmaken, met groot respect voor de waarden die de leden van de familie binden: bescheidenheid, menselijkheid en liefde voor de wijnbouw. Het is in de eerste plaats de passie voor de wijn die hun werk inspireert en die de familie Castel tot de grootste chateaux-eigenaren van de streek rond Bordeaux heeft gemaakt.
De Bordeaux wijnportfolio van Castel varieert enorm: van toegankelijke, fruitige Bordeaux tot karaktervolle Grand Crus.


Domaines Barons de Rothschild (Lafite) is een groep wijngoederen, met als basis het wereldberoemde Château Lafite Rothschild, dat zelfs in de 18e eeuw al werd beschouwd als de beste wijngaard van Bordeaux. De familie Rothschild kocht Château Lafite in 1868. In de loop der jaren kwamen er meer wijndomeinen bij, eerst in het Bordeauxgebied zelf: Château Duhart Milon in Pauillac, Château Rieussec in Sauternes en Château l’Evangile in Pomerol. Daarnaast brengt de DBR Lafite, zoals de groep in doorgaans wordt aangeduid, ook wijn op de markt van Château Peyre-Lebade, een Haut-Médoc die eigendom is van een andere tak van de Rothschilds.
En ook buiten Bordeaux is DBR Lafite al jaren actief. Viña Los Vascos in Chili en Château d´Aussières in de Corbières worden op dezelfde elegant manier gemaakt.
Om ook te voldoen aan de vraag naar Bordeaux in een bescheiden prijsklasse die toch met de kenmerkende Lafite-zorg is gemaakt, is er de Collection: stuk-voor-stuk fraaie, elegante, karaktervolle Bordeaux-wijnen die het etiket Légende dragen.


Het Argentijnse verhaal van Hervé en Diane is namelijk bijzonder. Hervé was 25 jaar geleden negociant in Bordeaux en hij wilde terug naar hetgeen zijn familie was: het ferme beroep van wijnboer in bezit van wijngaarden. Vanwege de hoge grond prijzen in Bordeaux was deze wens op dat moment – en nu al helemaal – niet meer te verwezenlijken. Op aanraden van een vriend ging hij eens kijken in Chili, maar daar kreeg Hervé geen feeling bij. In Argentinië, de volgende stop, proefde hij een 100 % malbec, in die tijd overigens een unicum. Het kwartje viel bij Hervé en de keuze was gemaakt. Hervé en Diane vestigden zich als eersten 24 jaar geleden in Luyan de Cuyo, nu hét malbec gebied in de wereld. In Bordeaux was malbec een blenddruif, en in Argentinië was dat niet anders. Hervé en Diane waren de eerste die daar verandering in aanbrachten met hun mono-cepages. Inmiddels werken er 80 mensen voor het echtpaar Fabre.


Opgericht in 1734 door Jacques Fourneaux, is Taittinger een van de oudste handelshuizen in de Champagne. Onder leiding van Pierre Emmanuel Taittinger, zijn dochter Vitalie (Marketing) en zoon Clovis (Export) wordt dit Champagnehuis gekenmerkt door constante kwaliteit, finesse en elegantie. Tot op de dag van vandaag wordt de focus gelegd op chardonnay, die zijn karakteristieke finesse, elegantie en lichte stijl met zich meebrengt. Het merk Taittinger is in 2005 verkocht aan een investeringsmaatschappij. Maar de familie ontdekte dat de waarden en kwaliteit van de Champagne niet gegarandeerd konden worden, en besloot daarom het Champagnehuis terug te kopen. Hedendaags werken zij met een jong en dynamisch team en staan zij garant voor de kwaliteit en de familiewaarden om zo het champagnemoment ( ook wel L’instant Taittinger) te delen.


De Wijnacademie is Nederlands meest complete opleidings- en examen-instituut als het gaat om wijn en gedistilleerd. U kunt aan de Wijnacademie opgeleid worden tot Vinoloog®, Liquorist® en het begeleidingstraject Magister Vini® volgen. Samenwerkende Aanbevolen Wijndocenten verzorgen tot in de uiterste uithoeken van Nederland het wijnonderwijs in het voortraject richting de Vinologenopleiding. Door de hoeveelheid en veelzijdigheid aan kennis belandt u bij de Wijnacademie in een inspirerend en professioneel netwerk van de absolute Nederlandse wijntop.


Vina Tondonia: In stad van Haro is de López de Heredia Viña Tondonia het oudste wijnhuis in de stad en een van de eerste vier wijnhuizen van La Rioja. De strategische ligging van de wijngaarden, de uitzonderlijke kwaliteit van de plantages en de gebruikte rassen, die perfect worden aangevuld door een bijzondere architectuur, zorgen ervoor dat deze wijnen van een hoog niveau zijn en behoren tot de beste wijnen uit de Rioja. De wijnen zijn echte iconen van de Spaanse wijnbouw.


Le Plan Vermeersch: Waar wij spreken over coureur, spreekt de Belgische wineprofessional over piloot. Ondertussen laat hij de wijnen zien die hij samen met zijn vrouw en zijn dochter met haar partner maakt. Alle ranges – van instap tot de X best en Chateauneuf du Pape – hebben het kenmerkende blokjes patroon van de finish vlag op de labels én de kurk. Racen blijft natuurlijk zijn eerste vak en zijn passie ‘ik heb alles gereden behalve Formule’. Vermeersch reed 11 jaar, toen maakte een ernstig auto ongeluk een eind aan zijn carrière ‘als ik iets doe , doe ik het goed.’ Vermeersch kocht 24 hectares met veel oude stokken in de Rhône – in Suze-la-Rousse – en zet daar in 2010 een gloednieuwe winery neer. ‘Dit bedrijf is niet alleen voor mij maar ook voor mijn kleinkinderen en hun kleinkinderen’.


Art of Wines: Slijterij, wijnhandel, groothandel. The ART OF WINES importeert zelf haar wijnen voor particulieren, horeca en bedrijven. Vier jaar achter elkaar heeft Art of Wines de prijs beste assortiment van Nederland gewonnen Voor de horeca verzorgen wij de complete wijnkaart. Voor bedrijven verzorgen zij de gehele drankvoorziening voor borrels en recepties. Relatiegeschenken kunt u aan ze uitbesteden. Zij bezorgen wijnen door heel Europa en zelfs daarbuiten. Onder de naam The ART OF WHISKY bieden zij een zeer ruim en groeiend whiskyassortiment uit alle gebieden van de wereld aan. Onder de naam The ART OF SPIRITS bieden wij een zeer uitgebreid assortiment gedistilleerd aan, met daarin bijvoorbeeld jenever van ZUIDAM, rum, Wodka, Cognac, Grappa en Armagnac


Ferdinand Saar Dry Gin wordt gemaakt van zorgvuldig met de hand geplukte Riesling druiven van de steile leisteen hellingen gelegen op het Zilliken landgoed aan de grand Saarburger Rausch, het grensgebied tussen Duitsland, Luxemburg en Frankrijk maken van deze Ferdinand Saar gin een unieke smaakbeleving. Het vakmanschap van Master Distiller Andreas Vallendar en meer dan 30 uitgebalanceerde plantaardige ingrediënten afkomstig uit de wijngaarden en eigen teelt staan garant voor een kwalitatief hoogwaardig product. Voordat het infusie proces met Riesling druiven begint, wordt Saar Ferdinand’s Dry Gin gedistilleerd met behulp van botanische planten en kruiden zoals: jeneverbes, lavendel, rosa canina, sleedoorn, rozenbottel, angelica, hop bloesem, rozen, koriander, gember, citroen en tijm.

Hoofdmenu