Wijn van de Week | Juan Carrau tannat & cabernet 2014

Sommige wijnen zijn zo mooi, die verdienen het predicaat Wijn van de Week. De eerste in deze nieuwe rubriek is Juan Carrau tannat & cabernet 2014. Deze wijn is nu, anno 2014, perfect of dronk. De wijn wordt gemaakt van twee dominante druivensoorten nl. tannat en cabernet. Als je dan toch zo soepel, zacht en fruitig kunt zijn, is dat een prestatie van formaat. We proefden deze wijn een paar jaar geleden ook, maar toen stond deze nog in zijn kinderschoenen. Nu is de Juan Carrau volwassen geworden. Elegant zacht, soepel en fruitig, heerlijk bij een sappige steak o.i.d. Prima prijs-kwaliteit verhouding.

Over Bodegas Carrau

Na Argentinië, Chili en Brazilië is Uruguay het 4e grootste producerende wijnland van Zuid-Amerika. Het land bezit ongeveer 8.500 hectare aan wijngaarden. Beduidend minder dan Frankrijk met zijn 800.000 hectare, maar Uruguay heeft maar 35% van diens oppervlakte en een kortere wijnbouwgeschiedenis. Het zijn vooral immigranten geweest die het wijnmaken naar Uruguay hebben gebracht. En een van die immigrantenfamilie is de familie Carrau.

De familie Carrau begon met wijnmaken in 1752 in Catalonië in Spanje. In 1930 verhuisde de familie naar Uruguay, waar zij in eerste instantie meedraaiden in andere wineries. Wijnbouw stond toen nog in de kinderschoenen in Uruguay. In 1976 werd Bodegas Carrau opgericht in de omgeving van Montevideo. Nu is Carrau een wijnbedrijf met een geschiedenis van 10 generaties wijnbouw en 266 jaar ervaring.

De familie heeft wijngaarden in het noorden van Uruguay, daar is de Carra Chapeu winery gebouwd.. Half in Uruguay en half in Brazilië ligt hun Trindad Hill vineyard en daar wordt nu een hypermoderne kleine winery gebouwd. De Braziliaanse streek boven de grens met Uruguay is ook een wijnstreek. Zo maakt de familie Carrau straks wijn uit Uruguay én Brazilië. Bij Montevideo ligt de Colon winery van de familie Carrau.

In het noorden staat de meeste tannat aangeplant, als ook pinot noir, sauvignon blanc en cabernet sauvignon. Tannat, de druif die het zo goed doet in Uruguay, is ook bij Carrau belangrijk. Wat verder opvalt bij de wijnen van de familie Carrau is de goede prijskwaliteit verhouding.

Voor alle wijnen van Carrau geldt: serveer ze koel, ook de rode!

De Juan Carrau cabernet en tannat kost om en nabij de € 16,00 en is verkrijgbaar bij de betere wijnwinkels.

Info over verkrijgbaarheid: info@monnik-dranken.nl

 

ChvZ


Rubriek(en):
Wijn

Gerelateerde berichten


Hoofdmenu