Wine in Tubes van Albert Heijn

Wijn drinken is leuk, wijn proeven nog leuker. Als je in de wijn werkt, krijg je steeds vaker wijn in buisjes of ‘tubes’. Perfecte mogelijkheid om een wijn te proeven, zonder meteen een hele fles te hoeven aanbreken. Speciaal voor het thuis proeven van wijn heeft AH nu Wine in Tubes: een box met zes buisjes van drie wijnhuizen van Albert Heijn. Iedere tube van 100 ml is goed voor één glas wijn. In de box zitten 3 nieuwe wijnen: Porcupine Ridge Merlot, Castaño Macabeo Bio en Puklavec & Friends Cabernet Sauvignon & Merlot. Vooral de laatste verdient aanbeveling, hoewel de meesten Puklavec vooral kennen van witte wijn. Maar deze is dan ook van Puklavec & Friends, een samenwerking met derden. Fris, fruitig en met backbone.

Wijnproeverijen zijn populair, zo vertelt Albert Heijn bij de box; het is een leuke manier om je wijnsmaak te ontdekken en nieuwe wijnen te proberen. Het voordeel van Wine in Tubes is dat je geen flessen wijn hoeft aan te breken. In de buisjes zit de perfecte hoeveelheid voor een thuisproeverij.

Albert Heijn doet de volgende aanbevelingen. Met de nieuwe proefbox Wine in Tubes leer je de basics van wijnproeven in vijf stappen:

  • Kijk naar de wijn
  • Wals je glas
  • Ruik kort en krachtig
  • Slurp&proef
  • Beoordeel: lekker of niet

Op de onderkant van de box staan proefnotities en serveertips. De Wine in Tubes-box kost € 9,95 en is verkrijgbaar in ruim 180 grotere Albert Heijn winkels en vanaf aanstaande dinsdag ook op ah.nl.

Bron: persbericht


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu