Winterse wijnen | van Albert Heijn

Het klimaat is grote invloed op het weer, weersomstandigheden en stemming. En het weer is vervolgens weer van invloed op ons consumeergedrag. Zo drinken wij in de winter anders dan in de zomer. We drinken meer warmere dranken én meer stevige, robuuste wijnen. Geen ijskoude biertjes en witte wijnen, maar volle ronde witte wijnen en stevige rode wijnen. Wijnen die het hart verwarmen. Hieronder suggesties voor winterse wijnen van Albert Heijn.

Marques de Casa Concha Chardonnay  (€ 14,99):  Deze heeft veel smaak, er zit van alles in. Wat je noemt een dikke wijn die dankzij z’n frisse, fruitige zuren niet zwaar overkomt. Die balans, dat is knap werk van de wijnmaker van Concha y Toro. Echt een wijn om op je gemak van te genieten. Je kunt hem het beste in een groot glas schenken, dan komen alle geuren en smaken vrij. De wijn is vernoemd naar Don Melchor de Santiago Concha y Toro, Marqués (markies) de Casa Concha grondlegger van het wijnhuis Concha y Toro.

Unico Pecorino (€ 9,99):  Pecorino is terug van weggeweest. Niet dat hij eerder buiten de Abruzzen erg bekend was, maar de druif leek helemaal uit de wijngaarden te verdwijnen. Op dit moment is pecorini weer populair omdat de wijn zacht crèmig is met een heerlijk Italiaans bittertje. De druif dankt zijn naam trouwens aan schapen. Als de kudde naar een andere wei werd gebracht, snoepten de dieren het liefst van deze druiven.

Adobe Chardonay Reserva (€ 6,69):  De Adobe-wijnen van wijnhuis Emiliana – dus ook het chardonnay zusje hieronder – zijn biologisch en komen uit Chili. Dat land heeft misschien wel de beste omstandigheden ter wereld om biologisch druiven te verbouwen. Door de natuurlijke barrières van bergen en zee komen er nauwelijks plantenziekten voor. Bestrijdingsmiddelen zijn er gewoon niet nodig. Rafael en José Guilisasti, de mensen achter de Adobe-wijnen, hadden dit in de jaren 90 al door en stapten over op biologisch. Deze wijn is zacht, sappig en tropisch.

Antinori Rosso  (€ 14,99):  Marchese Piero Antinori is een grootheid in de Italiaanse en internationale wijnwereld. Omdat zijn wijnen met Europese druivenrassen niet voldeden aan de eisen kregen ze de eenvoudigste aanduiding van vino da tavola. Wijnliefhebbers hadden snel in de gaten dat deze tafelwijntjes topwijnen bleken te zijn. Na jaren strijden werden de regels aangepast, dankzij Antinori.Antinori maakt ontelbaar veel wijnen en alles van laag tot hoog is goed, Zoals deze Antinori Rosso warm en fruitig is, vol rond en krachtig. Een heerlijke wijn.

Chateau la Marzenac  (€ 10,99):  Een van de satellieten van St. Emillion is Lussac en daar ligt Château La Marzenac. Net zoals veel Saint-Emilions bestaat La Marzenac uit merlot en cabernet franc. Deze wijn is opvallend vol en zacht, zet de haard maar aan

Adobe Carmenere Reserva ( € 6,69):  Dit het rode broertje van de hierboven genoemde chardonnay van Adobe, een biologisch gemaakte wijn. Deze carmenere heeft donkerfruit en een aantrekkelijke rooksmaak. Heerlijk om zo van te genieten of bij een maaltijd.

 

ChvZ

 


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu