Wisseling van de wacht bij de Wijnacademie | van Houtert en Horstink ipv Andes

Per 1 augustus heeft er bij de Wijnacademie een wisseling van de wacht plaatsgevonden. Ron Andes is gestopt met zijn werkzaamheden. Peter van Houtert en Gerhard Horstink nemen zijn taken over. Andes gaf telefonisch aan het te druk te hebben met zijn werkzaamheden als inkoper en taxateur, hij is om die reden teruggetreden. Van Houtert gaf de volgende verklaring per email:

Ron Andes is inderdaad per 1 augustus teruggetreden als Voorzitter van de Wijnacademie. Hij is vanaf 2011 Voorzitter geweest als opvolger van Ben van Zweden en vond het tijd zijn functie over te dragen. Omdat we intussen ook bezig zijn andere bestuurlijke veranderingen door te voeren bij de Wijnacademie is Gerhard Horstink aangesteld om de dagelijkse gang van zaken samen met Klazien Vermeer te regelen en is besloten dat ik tijdelijk het Voorzitterschap waarneem, totdat de bestuurlijke vernieuwing en andere zaken zijn doorgevoerd. Een nieuwe Voorzitter kan dan in een “schoon huis” starten.

Overigens ben ik dus Voorzitter van het bestuur van de Wijnacademie met een meer ceremoniële rol en niet meer een uitvoerende rol zoals Ron Andes had. Het is de bedoeling dat dit ook zo in de toekomst  blijft.

Er is behoorlijk veel gebeurd onder het voorzitterschap van Andes: het nieuwe nascholingsregister voor register vinologen, de opleiding tot sommelier, nieuwe studieboeken voor vinologen, aanpassing van de liquoritstenopleiding etc. Hij zal node gemist worden, maar de Wijnacadamie gaat ongetwijfeld door op de ingeslagen weg en we wensen ze daarbij veel succes.


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu