World Atlas of Wine | ‘Nieuwste editie incl. België en Nederland’

De schrijfster Jancis Robinson MW zal naar alle waarschijnlijkheid in de volgende editie van haar gezaghebbende World Atlas of Wine voor het eerst een kaart met wijngebieden in Nederland en België opnemen.

Dit verklaart de Britse expert in een interview met Sander de Vaan, in het kader van zijn Wijnscheurkalender 2021. Op De Vaan’s opmerking dat de Benelux ontbreekt in de vorig jaar verschenen 8ste Atlas-editie, hoewel Robinson elders onder meer de wijnen van het Belgische Clos d’Opleeuw lovend heeft besproken, antwoordt ze:

Het zal heel leuk zijn om in de volgende uitgave een kaart te plaatsen met – op z’n minst – de wijngaarden in de Benelux en misschien ook wel die van Denemarken en Zweden.

Robinson’s besluit zou een nieuwe stap betekenen in de toenemende internationale waardering voor het huidige kwaliteitsniveau van de Nederlandse en Belgische wijnbouw.

Wijnscheurkalender 2021 verschijnt in september bij Uitgeverij Edicola en bevat tal van interessante weetjes en feiten over wijn, plus een reeks korte vraaggesprekken met nationale en internationale experts en liefhebbers.

Naast Jancis Robinson werken o.a. mee: Harold Hamersma, Hubrecht Duijker, Eric Asimov (The New York Times), Tim Atkin MW, de Nederlandse MW’s Job de Swart en Cees van Casteren, cartoonist/wijnfan Ruben L. Oppenheimer, tv-presentatrice/vinologe Astrid Joosten, de eerste Aziatische MW Jeannie Cho Lee, influencers Julien Miquel en Luiz Alberto, WK sommelier Paolo Basso en Marc Almert, wijnjournaliste Charlotte van Zummeren, schrijver Edwin Winkels en de Duitse wijnmaker Cornelius Dönnhoff.

Bron: Persbericht


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu