Yalumba | Samuel’s Collection

Yalumba is een 170 jaar oude winery uit Australië, een winery op respectabele leeftijd voor een relatief nieuw wijnland. In 1849 kocht de Britse Samuel Smith 30 hectare land in Angaston en plantte de eerste druiven in het maanlicht. Samuel noemde het stuk land Yalumba, Aboriginal voor ‘All the land around’. Zes generaties en 170 jaar later is Yalumba Winery het oudste familie wijnbedrijf in Australië, flink gegroeid in zowel grootte en status. Yalumba kenmerkt zich als een familiebedrijf met een moderne visie. Zo was Yalumba in 1970 het eerste wijnbedrijf ter wereld dat Riesling wijnen introduceerde met een schroefdop. Yalumba Winery produceert uiteraard een breed assortiment kwaliteitswijnen, waarmee talrijke bekroningen in de wacht worden gesleept.

We richten ons op evolutie, geen revolutie, het behoud van onze tradities terwijl we stilletjes innovatie stimuleren en mengen het oude met het nieuwe’, aldus Robert Hill Smith, vijfde generatie na oprichter Samuel Smith. Ter ere van deze oprichter Samuel Smith maakte Robert de Samuel’s Collection: krachtige en subtiele wijnen.

De range wijnen onder de naam Samuel’s Collection verdienen met recht een aparte status. In Nederland zijn er onder deze noemer drie wijnen: de shiraz-cabernet, de grenache-shiraz- mataro
(mataro is in Europa beter bekend onder zijn alias monastrell) en de rousanne.

Dit zijn drie dijken van wijnen.

De krachtige, super geconcentreerde Yalumba Samuel’s Collection shiraz-cabernet met zwart fruit en lengte.

De opulente, rijke Yalumba Samuel’s Collection grenache-shiraz-mataro. Een zwoele wijn, licht koelen verdient aanbeveling.

De frisfruitige crèmige Yalumba Samuel’s Collection rousanne. Dit is een feestje van een wijn met mineraliteit en verdieping.

Deze drie wijnen zijn gebotteld met een schroefdop en op dit moment in de aanbieding bij de Wijnkring, met 2 Euro korting voor € 15,99 en dan heb je grote Australische kwaliteit in huis.

Do you need to know more…? Rennen naar de Wijnkring dus.

Wijnkring Samuel’s Collection


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu