Zoomen met Frescobaldi | Ladies only

Frescobaldi hield op de laatste woensdag van maart een zoomtasting met uitsluitend vrouwelijke journalisten. Spreekster was wijnmaakster Livia le Divelec. Zij is wijnmaakster voor Castello Pomino, een van de huizen van Frescobaldi. De Frescobaldi’s zijn van oorsprong een vermogende bankiersfamilie met belangrijke politieke en culturele contacten en een zéér lange historie: al rond 1300 begon de Frescobaldi familie met wijnmaken op het historische Tenuta di Castiglioni nabij Florence. De wijnen werden snel geliefd, ook bij Michelangelo. Hij maakte schilderijen voor de familie in ruil voor wijn, voor beiden een goede deal.

Het bedrijf heeft inmiddels verschillende tenuta’s in Toscane waar de teams wijn maken, van Chianti tot Montalcino en Bolgheri.

Pomino maakt witte wijnen van chardonnay en in een blend met Toscane, dit zijn prachtige zachte wijnen. Ook maakt Pomino in de Leonia reeks twee Metodo Classico’s. Een Brut en een Rosé. Van Tenute Ammiraglia komen twee on-Italiaanse top rosé’s: Alìe en Aurea Gran Rosé.

Frescolbaldi is o.a. bij Gall verkrijgbaar: Gall Frescobaldi


Rubriek(en):
Wijn

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2021 | Winebusiness.nl