VinExpo & Wine Paris | ‘en Néerlandais’

Ook dit persbericht is eerder gepubliceerd in het Engels met een NL vertaling. Dit is een volledig Nederlandse vertaling. In februari 2020 wordt Parijs het centrum van de wijn- en gedistilleerd handel, als de vakbeurzen Wine Paris en Vinexpo Paris tegelijkertijd en op hetzelfde expositiecomplex gehouden worden. Hiermee wordt een nieuw topevenement gecreëerd, op een strategisch belangrijk moment in de inkoopkalender.

Een collectieve ambitie in lijn met de verwachtingen van de markt

Wine Paris en Vinexpo Paris hebben ervoor gekozen om hun 2020-edities samen te organiseren van 10 t/m 12 februari 2020 in het expositiecomplex Porte de Versailles in Parijs. Dit opmerkelijke initiatief van de twee organisatoren (Comexposium en Vinexpo, met goedkeuring van de besturen van de deelbeurzen Vinisud en Vinovision Paris) is het door de wijn- en gedistilleerdwereld verwachte antwoord.

Deze samensmelting stelt producenten, merken en distributeurs in staat hun middelen te optimaliseren door aanwezig te zijn op een evenement met maximale uitstraling, waarvan de aantrekkingskracht grote aantallen Franse en internationale inkopers zal trekken. Daarnaast versterkt de samenwerking de onmiskenbare knowhow van Frankrijk als wijnproductieland en haar wereldwijde uitstraling.

Duidelijk complementaire beurzen samen in Parijs

Wine Paris is de samenwerking van de vakbeurzen Vinisud en Vinovision Paris, waarin de identiteit, terroir, rijkdom en diversiteit van respectievelijk de Zuid- en Noordfranse wijnen naar voren gebracht wordt. Het samengaan van deze complementaire beurzen, voor het eerst in februari 2019, creëerde de eerste grote wijnvakbeurs in Parijs.

De Vinexpo, van haar kant, wil de Vinexpo Paris in het leven roepen om de groeimogelijkheden op de wereld wijn- en gedistilleerdmarkt beter te benutten. Dit nieuwe en internationale businessplatform zal onder andere nieuwe diensten aanbieden zoals de INFINITE BAR en de LAB voor het gedistilleerdsegment. Dit initiatief concretiseert een van de strategische ontwikkelingsdoelen van het bestuur van de Vinexpo: business vakbeurzen aanbieden op de belangrijkste internationale markten (Bordeaux, Paris, New York, Hong-Kong en Shanghai).

Het samengaan van Wine Paris en Vinexpo, met inachtname van de specifieke kenmerken van beide beurzen, zal een belangrijke extra troef zijn om de internationale positie van Frankrijk als zowel nationaal als internationaal handelsplatform te versterken.

Contact in Nederland

In Nederland wordt de Vinexpo Paris vertegenwoordigd door Promosalons Nederland (tel. 020-4620020, e-mail info@promosalons.nl). Hier kunnen geïnteresseerden terecht voor al hun vragen met betrekking tot de beurs.

Over Vinisud, Vinovision Paris en Wine Paris

Vinisud is de leidende internationale vakbeurs voor Zuidfranse wijnen, in 1994 opgericht en ondersteund door de Zuidfranse vakverenigingen CIVL, CIVR, Inter-Rhône, IVSO, CIVP en CIV Corsica).

Vinovision Paris, internationale vakbeurs voor Noordfranse wijnen, is in 2017 gelanceerd op inititiatief van de wijnbouwverenigingen van de regio’s Val de Loire, Centre-Loire, Bourgogne, Beaujolais, Elzas en Champagne.

Wine Paris, internationale wijnvakbeurs in Parijs, is de fusie van Vinisud en Vinovision Paris, op initiatief van alle oprichters en partners van deze beurzen. De eerste editie is gehouden van 11 t/m 13 februari 2019 in het expositiecomplex Paris Porte de Versailles en verzamelde 2.000 exposanten en 26.700 bezoekers waarvan 30% internationaal.

Vinisud, Vinovision Paris en Wine Paris worden georganiseerd door Comexposium/Adhesion Group en worden bestuurd door 13 Franse vakverenigingen.

 Over Vinexpo

Opgericht in 1981 op initiatief van de Kamer van Koophandel en Industrie van Bordeaux-Gironde, is Vinexpo de belangrijkste organisator van evenementen in de sector wijn en sterke drank. In 38 jaar tijd heeft Vinexpo een unieke kennis van de markt en een uitgebreid netwerk van invloedrijke distributeurs over de hele wereld verworven. Het merk organiseert nu evenementen in vijf steden over de hele wereld (Bordeaux, Hong Kong, New York, en binnenkort Shanghai en Parijs) naast een reizend evenement, Vinexpo Explorer. Elk jaar publiceert de groep ook een van de meest uitgebreide marktstudies over de wereldwijde consumptie van wijnen en gedistilleerde dranken: het Vinexpo/IWSR-rapport.

Bron: persbericht


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu