Astrid en Thérèse | Prestige wijnen

Op verzoek stuurden Astrid en Thérèse samples in van hun Prestige wijnen. Deze zijn gebotteld in een Ruinart-achtige fles, beiden zijn getooid met een medaille van Les Vinalies 2018. En die krijg je niet zomaar, die wilden we proeven. De dames hebben veel bemoeienis met hun eigen label, ze zoeken en maken de wijnen naar eigen smaak en inzicht. Dus deze wijnen zijn een echt visitekaartje van het gehele portfolio van Astrid en Thérèse.

De Prestige wijnen zijn IGP’s uit de Languedoc. Als eerste proefden we de witte Prestige, dat blijkt een lekkere vette chardonnay met mooie zuren om tegenwicht te bieden en balans te geven. En dat bevalt uitstekend. De houtopvoeding is vier maanden en dat is niet te lang. Daardoor is het een doordrinkbare boterige wijn met frisheid.

De rode wijn is gemaakt van syrah. Als met deze druif goed wordt gewerkt, krijg je volle stevige wijnen met veel fruit en frisheid en een pepertje. Dat alles vind je terug in deze wijn. Acht maanden houtopvoeding geeft body en het fruit blijft toch behouden.

Daarnaast stuurden de dames uit eigener beweging het eigen label op dat via Wijnvoordeel wordt verkocht. Dat zijn een vermentino-chardonnay, een syrah-grenache en een grenache-cinsault rosé.
De rosé heeft een klein zoetje, dat velen zal aanspreken, maar je moet er wel van houden. De witte en de rode zijn droog, fruitig en doordrinkbaar. Het zijn allemansvrienden die je de meest verwende wijndrinker kunt inschenken.

De Prestige wijnen zijn chique en hebben balans en lengte. Bij zowel de Prestige wijnen als de wijnen van wijnvoordeel heeft wijnmaakster Aurelie Trebuchon er een hand in gehad. En dat is een garantie voor goede wijnen, want Trebuchon heeft een uitstekende reputatie, zij maakt gewoon goede wijnen. De Prestige flessen zijn via de site van Astrid en Thérèse te bestellen en de anderen via Wijnvoordeel. De links staan hieronder. De prijzen zijn resp. € 12,95 en € 6,99.

Al deze vijf wijnen komen het best gekoeld tot hun recht. Ook de rode, leg ze een uurtje van tevoren in de koelkast.

En de Prestige flessen zijn prachtig. Het oog wil ook wat tenslotte.

 

ChvZ

Eigen label Astrid en Therèse

Wijnvoordeel Astrid en Therese


Rubriek(en):
Wijn

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu