Bellingham | Opening Topchefs on Tour bij Limon in Amsterdam

Om het wijnmerk Bellingham breder bekend te maken heeft importeur LFE in samenwerking met PitchPR de Topchefs on Tour bedacht. Het idee was dat restaurants, die Bellingham schenken dan wel willen gaan schenken, zich eerst inschrijven. Bij een aantal geselecteerde restaurants komt dan een van de drie topkoks – Caron, Kuijpers of Althuizen – twee maal een viergangen diner koken met wijnen van Bellingham waar gasten zich voor kunnen opgeven. Afgelopen maandag vond de opening van de campagne Topchefs on Tour by Bellingham plaats in restaurant Limon op de Zuidas. Pers en horecarelaties proefden een lunch bereid door topchef Maik Kuijpers in combinatie met drie wijnen van Bellingham.

Kuijpers heeft samen met de keukenbrigade van Limon een driegangenlunch bereid met als voorgerecht dungesneden gele biet met geitenkwark, geroosterde zonnebloempitjes en limoenblad. Dit werd gecombineerd met een frisse Sauvignon Blanc van de Bellingham Homestead Series. Het hoofdgerecht bestond uit schelvis met ingelegde prei-antiboise en schaaldierensaus, begeleid door een mooie, volle Old Vine Chenin Blanc van de Bellingham – The Bernard Series.

Na deze twee gangen werd er een glas Small Barrell S.M.V. van shiraz, mourvèdre en viognier geschonken, gevolgd door een dessert van warme appel met kaneelsuiker, mascarpone en vanille.

Over Bellingham

Even het geheugen opfrissen over Bellingham. In het berglandschap van Groot Drakenstein in de Franschhoek Vallei staan de historische panden van de Bellingham Winery, één van de oudste wineries van Zuid Afrika. De panden van Bellingham liggen naast de Sir Rupert partnership, een samenwerking tussen de Zuid-Afrikaanse Sir Anton Rupert en Baron Edmund de Rothschild. Dit gebied is historisch, net zoals de gebouwen van Bellingham. ‘These buildings are historical and the South African government owns and protects them, we lease them for repeating periods of 99 years’, legt de gastheer bij ieder bezoek uit  De gebouwen én de eerste duizend wijnstokken werden hier in 1693 neergezet, een eeuw na de eerste pogingen van VOC-gouverneur Jan van Riebeeck.

Nu is Bellingham uitgegroeid tot één van Zuid-Afrika’s meest toonaangevende wijnbedrijven. In 1943 werd Bellingham eigendom van Bernard Podlashuk. Podlashuk is zó bepalend geweest voor de winery dat zijn statuur schier onaantastbaar is binnen de Bellingham gelederen. Zodanig dat de nieuwste icoonwijnen, de Bernard Series, naar hem genoemd zijn. Podlashuk maakte in 1949 de eerste Zuid-Afrikaanse rosé en voor zijn bijdrage aan de Kaapse wijnbouw werd Podlashuk de eerste Chevallier du Tastevin van Zuid-Afrika.

Bellingham maakt meerdere ranges. De Tree-series: mooie instappers, Homestead: de Homestead-serie is een eerbetoon aan de Bellingham-benadering van excellentie, innovatie en kwaliteitswijnbouw door regio-specifieke inkoop van druiven en presentatie van de meest interessante variëteiten die Zuid-Afrika te bieden heeft. En de icoonwijnen Bernardseries: The Bernard Series is een eerbetoon aan de gevierde oprichter Bernard Podlashuk, wiens visionaire benadering en de moed waarmee hij alle risico’s nam, Zuid Afrika op de wijnkaart heeft gezet.

Wil je meer weten over of je opgeven voor deze lunches en/of diners? Bellinghamwines Topchefs on Tour

ChvZ

 

 


Rubriek(en):
Proeverijen
Hoofdmenu