Cognac | Prunier

Toegegeven, in juli denk je niet meteen aan cognac. Maar.. in Nederland is het nog best fris op het moment én het is tegenwoordig meer gebruikelijk dan vroeger om cognac on the rocks te drinken. Met andere woorden, cognac in de zomer kan wel degelijk. Op het moment dat we dit zo bedachten, viel er een persbericht in de bus dat Cognac Prunier een nieuwe importeur heeft nl. Wijntransport B.V. Wijntransport B.V. is een trots familiebedrijf, wijnimporteurs sinds 1978, gevestigd in Horst aan de Maas (Limburg). Wijntransport levert aan de onafhankelijke vakhandel en drankengroothandels, bijzonder sterk in het laag- en middensegment wijnen met een heldere, duidelijke en vaste lage prijsstelling. In het assortiment heeft deze importeur toonaangevende wijnhuizen zoals o.a. Domaines Paul Mas/Frankrijk, Zenato/Veneto/Italië, Wente Vineyards/Californië/USA, Cielo/Veneto/Italië, Mount Riley/Nieuw-Zeeland en Domaine Bousquet/Argentinië.

Cognac Prunier maakt prachtige producten met een authentieke stijl waarbij de balans wordt gezocht van de fruitigheid in combinatie met de houttonen afkomstig van de gebruikte vaten. In het hart van de Cognac-streek bezit de familie Prunier 400 m²  eigen kelders waar cognacs liggen opgeslagen vanaf 1850.

Sinds de oprichting in 1769 is het cognachuis Prunier onderdeel van de lokale geschiedenis in het stadje Cognac. De oudste sporen van de familie gaan terug naar 1701, maar vanaf 1769 is Jean Prunier begonnen met het bottelen van wijn in Cognac. Jean Prunier was ervan overtuigd dat de spoorweg de toekomst van het transport zou zijn en besliste daarom in Cognac te bouwen, vlakbij het station, de gebouwen waar het huis en de kelders nog steeds zijn. Daarnaast heeft Prunier sinds de Tweede Wereldoorlog ook een aantal kelders in het dorp Gimeux, bekend en befaamd voor zijn ideale verouderingsomstandigheden.

Anno 2019 houdt inmiddels de 11e generatie de geschiedenis levend, onder het motto; Respect voor het verleden met een blik op de toekomst met kwaliteit en eerbied voor lokale tradities.

Het assortiment beschikbaar voor de Nederlandse markt is voorlopig;

Cognac Prunier Les Classiques Premium VSOP

Cognac Prunier Les Classiques Premium VSOP Grande Champagne

Cognac Prunier Grand Prestige 20 Years Old

Cognac Prunier Les Classiques Premium Carafe XO

De druiven van de VSOP komen uit het hart van het Cognac district, Bons Bois en Fins Bois. De cognac heeft een heldere goudbruine kleur en een frisse neus met tonen van hout en karamel. De cognac is zacht en fruitig. Een klassieke elegante en delicate cognac met een lange finale. En dat is nog de instapper, voor de andere cognacs komen de druiven uit o.a. de Grande Champagne.

Cognac Prunier is een mooi huis.

Meer info Wijntransport en Cognac Prunier

 

 


Rubriek(en):
Proeverijen
Hoofdmenu