Diageo lanceert whisky-selector | Wat is je favoriete malt whisky?

What’s Your Whisky gebruikt artificiële intelligentie om de persoonlijke smaakvoorkeuren van een gebruiker te analyseren. Het systeem matcht een persoon met een Single Malt Whisky waarvan is voorspeld dat deze in de smaak zal vallen. Deze spannende, nieuwe digitale ervaring is beschikbaar via elk mobiel apparaat en via internet. Het stelt de consumenten elf vragen om hun individuele smaakvoorkeur te bepalen, zoals “Hoe vaak eet je bananen?” en “Wat vind je van pepers?”. Vervolgens analyseert ‘What’s Your Whisky’ met behulp van artificiële intelligentie en ‘Machinaal Leren’ de voorkeuren van de gebruiker voor een verscheidenheid aan zoete, fruitige, kruidige en rokerige smaken die voorkomen in Single Malt Whisky’s. Op basis hiervan wordt een persoonlijke smaakafdruk bepaald en wordt er een Single Malt Whisky aanbevolen waarvan het smaakprofiel het meest overeenkomt met dat van de gebruiker.

In een reactie op de lancering zei Dr. Adeline Koay, hoofdwetenschapper research en development voor Diageo: “We gebruiken onze uitgebreide consumentenkennis, onze whisky-expertise die we over honderden jaren verzameld hebben en geavanceerde artificiële intelligentie om consumenten onze Scotch op een spannende en nieuwe manier te laten ontdekken.”
What’s Your Whisky wordt gelanceerd in negen Europese landen: Groot-Brittannië, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, België, Denemarken en Nederland. Het is beschikbaar in zes talen, online op whatsyourwhisky.com of via QR-codes die te vinden zijn in de deelnemende bars, restaurants en winkels.

What’s Your Whisky is de nieuwste digitale innovatie van Diageo. Het volgt de lancering van de Scotch-Whisky proefervaring op, die stemtechnologie gebruikt. Ze wilden gebruikers inspireren om over Whisky te denken, praten en het te proberen tijdens de feestdagen. Daarvoor maakte Diageo gebruik van de nieuwste spraaktechnologie van de Amazon Echo Show. Met de lancering van “The Bar” wilden ze gebruikers inspireren om thuis zelf cocktails te maken.

Winebusiness.nl heeft de whisky-selector uitgeprobeerd en kwam uit op Lagavulin 16 en Coal Ila 12. Ongetwijfeld onderdeel van Diageo, maar het klopt wel.
Bezoek “What’s Your Whisky” hier: What’s your whisky?

Diageo is wereldwijd de grootste producent en verdeler van sterkedranken en heeft een uitgebreide merkenportfolio die onder andere Johnnie Walker, J&B, Crown Royal, Bulleit, Zacapa, Smirnoff, wodka’s van Cîroc en Ketel One, Captain Morgan, Baileys, Don Julio, Tanqueray en Guinness omvat. Diageo is een bedrijf dat actief is over de hele wereld en zijn producten verkoopt in meer dan 180 landen. Het bedrijf staat genoteerd op zowel de Londense (DGE) als de New Yorkse (DEO) beurs. Voor meer informatie over Diageo, onze medewerkers, merken en prestaties surft u naar www.diageo.com. Voor meer informatie over de initiatieven en het delen van beste praktijken van Diageo rond verantwoord drinkgedrag, kunt u een kijkje nemen op www.DRINKiQ.com.Vier het leven, altijd en overal.

Bron: persbericht


Rubriek(en):
Proeverijen
Hoofdmenu