Douro in 2018 | lagere productie maar goede kwaliteit

Het Portugese Douro samenwerkingsverband Soulwines geeft een eerste inschatting van de oogst van port en de wijnen uit de Douro vallei. De wijngaarden in de Douro hebben het dit jaar niet makkelijk gehad. Hevige stormen met regen, hagel en overstromingen in de lente hebben flink wat teweeg gebracht. Veel wijngebieden, niet alleen in Portugal, hebben hierdoor grote delen van hun wijngaarden verloren of zijn flink beschadigd. Na het verwoestende weer in de lente bracht de zomer extreem hoge temperaturen. Hierdoor zijn veel wijngaarden verder aangetast. Ondanks dat de omstandigheden niet ideaal waren en er veel verlies was in de wijngaarden, zijn de wijnen goed. De productie is lager, maar de wijnen zijn wel van goede kwaliteit. 2018 zal waarschijnlijk niet als Port Vintage jaar worden verklaard. Alhoewel dit pas ongeveer twee jaar na oogst bepaald kan worden.

Portugal heeft een rijke wijnhistorie met meer dan 250 wijnrassen. Een bekend wijngebied is de Douro, waarvan de export van wijn naar verwachting toeneemt. Met het oog op de internationale expansie van wijnen uit de Douro en de richtlijnen van Portugal 2020 heeft NERVIR – Associação Empresarial (een bedrijfsvereniging van de Douro Valley) het gezamenlijke project SOULWINES opgericht. Het project bevordert de kennis en export van Douro wijnen. Dit wordt gedaan door hun exportcapaciteit en internationale erkenning te vergroten. Hiervoor voeren zij een actief promotie- en marketingbeleid op externe markten, zoals proeverijen en deelname aan internationale evenementen. De producenten van de Soulwines zijn traditionele Douro-families die generaties lang een van de beste druiven en wijnen van de regio produceerden.

Soulwines

 

Bron: persbericht


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu