Errázuriz Estate Series | Winactie voor een reis naar Chili

Het is sowieso al geen straf – integendeel zelfs – om wijnen van Errázuriz te drinken, maar je kunt er nu een reis naar Chili mee winnen. Bij elke besteding van €50,- aan Errazuriz wijn in de dichtstbijzijnde Wijnkring winkel ontvangt de klant een unieke Errazuriz actiecode. Vul de code in en maak kans op één van de vele prijzen. De hoofdprijs is een volledig verzorgde reis naar Errazuriz in Chili voor twee personen t.w.v. €5.000,-. De andere prijzen zijn 3x Errazuriz Max Reserva proefpakket t.w.v. €89,70 en 25x Boek The Berling Tasting t.w.v. €40,65. Bij deze tasting wonnen de icoonwijnen van Errazuriz het van de grote jongens uit Frankrijk en Italië. Leerzaam!

Errrazuriz

Wijnhuis Viña Errázuriz ligt iets meer dan honderd kilometer ten noorden van de Chileense hoofdstad Santiago. Al sinds de oprichting van het wijnhuis door Don Maximiano in 1870, maakt Errázuriz wijn in Chili. Het wijnhuis staat inmiddels onder leiding van Eduardo Chadwick, de vijfde generatie na Don Max en de zesde generatie staat al klaar om te zijner tijd het stokje over te nemen.

Errázuriz werkt met de modernste technieken – infraroodstralen op de wijngaarden, optische selecties – om met het beste van het beste te komen. Met resultaat: Errázuriz staat bekend als de beste premium wijnproducent van Chili. Hun icoonwijnen versloegen Europese toppers in de Berlin Tasting van 2004. De beste professionele proevers plaatsten de wijnen van Errazuriz – Chadwick 2000 en Seña 2001 – hoger dan Chateau Lafite Rothschild 2000 en dat wil wel wat zeggen.

Bij alle topwineries is het adagium dat ook instapwijnen een constante hoge kwaliteit moeten hebben. Zo ook bij Errázuriz. Errázuriz Estate Series is een range van zes Europese mono-cepages die in de winkel rond de tien Euro kosten. Alle wijnen zijn met screwcap gebotteld. De wijnen komen van de verschillende wijngaarden en hebben een nieuwe wereld signatuur met elegante Europese elementen. De Estate Series Carmenère komt van de kleigronden vlak bij de rivier en is om te beginnen ongelofelijk sappig en daarnaast kruidig met een vleugje mint. De sauvignon blanc is opvallend fruitig en tropisch met milde zuren, echt een verschil met de Europese sauvignons, door het tropische karakter is het een uitstekende wijn voor het najaar.

De Estate Series zijn in de aanbieding.  6 flessen Errazuriz Estate – m.u.v. pinot noir – van €59,70 voor €47,95. Dan kom je net iets tekort om mee te doen met de actie, maar niet getreurd dan koop je gewoon een extra fles.

Want Errazuriz maakt wijnen die het woeste Chileense landschap weerspiegelen, naar Europees voorbeeld in toom gehouden door wijnmaker Francisco Baettig. Het resultaat? Heerlijke wijnen met een uniek Zuid-Amerikaans én Europees karakter. En als je die nu koopt, maak je kans om een onvergetelijke reis naar Chili.

Online meedoen kan ook, besteed €50,- aan Errazuriz wijn via Wijnkring.nl en doe automatisch mee aan de actie.

Rennen naar de wijnkring.

 

Errazuriz actie Estate Series

Win een reis naar Chili

 


Rubriek(en):
Wijn

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu