Foutje bedankt! of Broodje-Aap-Verhaal? | Mouton Rothschild 1989 ipv de huiswijn

Decanter meldt dat het New Yorkse restaurant Balthazar een dure fout maakte. Het personeel van Balthazar schonk Mouton Rothschild 1989 en de huiswijn in identieke karaffen, maar de karaf met Mouton Rothschild 1989 werd per ongeluk naar de tafel van een jong stel gestuurd, zegt de eigenaar van het New Yorkse restaurant Keith McNally volgens Decanter.

Vier Wall Street-zakenlieden aan een andere tafel hadden de Mouton Rothschild besteld – de duurste wijn op de lijst van het restaurant van $ 2.000 (£ 1.528) – maar kregen de Pinot van $ 18, de goedkoopste van het restaurant, voorgeschoteld, zei McNally op zijn Instagram-account.

Geen van de gasten leek de fout in eerste instantie te ontdekken, zei McNally.

Een paar vragen hierbij:

  • Je decanteert een fles toch aan de tafel van de gasten en je opent deze ook in hun bijzijn?
  • De gasten kregen blijkbaar een karaf zonder de fles gezien te hebben? Dat is toch heel apart?
  • Een instap huiswijn decanteren, is dat normaal?
  • Moet je een Mouton Rothschild van 1989 überhaupt wel decanteren?

Het komt allemaal een beetje onwaarschijnlijk over.

Bron en lees verder: Decanter Mouton

Foto: @MoutonRothschild


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu