Wijn | Maakt vrouwen niet dik

Dat wijn gezond is, mag als bekend verondersteld worden. Nu blijkt ook dat wijn vrouwen niet dik maakt. Onderzoekers in de V.S. hebben het drinkgedrag en gewicht van 19.000 vrouwen gedurende 13 jaar gevolgd en komen zo tot deze conclusie. Vrouwen die wijn drinken zouden zelfs minder kans hebben om aan te komen dan geheelonthouders. Onderzoekers denken nu dat dit komt omdat alcohol op een andere manier in de lever afgebroken wordt.

Gezondheid

Het onderzoeksteam van Lu Wang, verbonden aan het vrouwenziekenhuis in Boston, ondervroeg niet alleen ruim 19.000 vrouwen, maar volgde hen ook over een periode van 13 jaar. Er werd met name gelet op gezondheid en op alcoholinname, aldus de Britse Telegraph maandag 7 maart jl. Ongeveer een derde van de deelneemsters (38 procent) gaf aan nooit alcohol te drinken. Na de 13 jaar was dit de groep die het meest in gewicht was toegenomen.

Hoe meer de vrouwen bovendien dronken, hoe minder zij waren aangekomen. Dit bleek met name op te gaan voor (rode) wijn, mixjes en bier hebben wel effect op het lichaamsgewicht.

Verband

In het onderzoeksrapport, gepubliceerd  in de Archives of Internal Medicine, stellen de onderzoekers dat van een direct verband tussen lichaamsgewicht en alcohol geen sprake is.

Dit is een onderzoek uit 2010, maar ook vandaag – Internationale Vrouwendag – verschijnt op het  Gezondheidsnet  een artikel over de voordelen van een Franse leefstijl met de vraag: waarom worden Franse vrouwen niet dik? Het blijft een actueel onderwerp op Internationale Vrouwendag.

NL tekst ChvZ

Bron: www.telegraph.co.uk

 


Rubriek(en):
Culinair
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl