Hennessy Gastvrijheidsprijs | Naar september 2020

Als gevolg van de coronacrisis, heeft het bestuur van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs (NHGP) besloten verschillende onderdelen van deze wedstrijd voor jong gastvrijheidstalent te verplaatsen. De finaledag is dit jaar op 14 september.

De afgelopen weken heeft het bestuur de situatie rondom COVID-19 en de horeca op de voet gevolgd. Uit respect voor de horeca en om de veiligheid van de kandidaten te kunnen waarborgen, zullen de verschillende wedstrijdonderdelen na de zomer plaatsvinden. Voor alle momenten zullen de richtlijnen van het RIVM strikt worden gevolgd. Het bestuur heeft deze beslissing gemaakt om eenieder ruimte te geven op dit moment van herstart van de horeca en om geen inbreuk te maken op het werk. De gastvrijheid van de kandidaten is juist op dit moment enorm waardevol. 

Extra opdracht

Van de kandidaten wordt de komende weken wel een extra inspanning gevraagd. Er is namelijk een opdracht toegevoegd aan het selectieproces. De kandidaten worden gevraagd om in een filmpje van maximaal 90 seconden vertellen waarom hij of zij dé winnaar van de NHGP 2020 moet zijn.

Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs  

Om het Nederlandse gastheerschap naar een hoger niveau te tillen, is in 1999 de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs opgericht. Het doel is om kundig, vriendelijk en enthousiast gastheerschap te bevorderen en om het vak meer onder de aandacht te brengen. Onder de vlag van de NHGP werken Alliance Gastronomique, JRE-Jeunes Restaurateurs, Les Patrons Cuisiniers en Fine Eastern Restaurants (de G4) samen. Daarnaast levert ROC Mondriaan in Den Haag een bijdrage, wordt de prijs omarmd door de Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en zijn Lekker500 en S.Pellegrino en Acqua Panna verbonden als partner. Hoewel de wedstrijd door de G4 wordt georganiseerd, is inschrijving niet gebonden aan het lidmaatschap van een restaurantvereniging.

Inschrijven kan nog tot en met 30 juni

Kent u iemand waarbij gastvrijheid op het lijf is geschreven en voldoet diegene aan alle criteria? De mogelijkheid tot inschrijven voor de nieuwe editie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs loopt nog tot en met 30 juni 2020. Meer informatie over het inschrijven en de criteria vindt u via deze link: https://lekker.nl/nhgp/opening-aanmelding-19e-editie-nationale-hennessy-gastvrijheidsprijs


Rubriek(en):
Culinair
Hoofdmenu
error: Copyright 2021 | Winebusiness.nl