Belangstelling voor gedistilleerd groeit

Maandag 20 juni vond de diploma-uitreiking plaats aan 16 nieuwe Liquoristen bij distilleerderij Wynand Fockink in Amsterdam. De Liquoristen opleiding werd 40 jaar geleden opgericht onder auspiciën van de Wijnacademie. Sinds 2 jaar is de belangstelling voor de studie gedistilleerde dranken flink toegenomen. ‘Productkennis is echt een vereiste in de detailhandel en in de horeca. De gast of klant weet tegenwoordig precies wat hij eet en drinkt en verwacht advies van de verkoper.’ aldus Ron Andes, voorzitter van de Wijnacademie.

Voor de gedistilleerdbranche is het diploma Liquorist het hoogst haalbare. Een Liquorist is de specialist bij uitstek op het gebied van gedistilleerd, bitters en likeuren. Om deel de nemen aan de Liquoristenopleiding is een Slijtersvakdiploma, Gedistilleerdbrevet of een Vinologendiploma vereist. Vorig jaar introduceerde de Wijnacademie jaar het Gedistilleerdvignet om de drempel naar de vakopleidingen te verlagen. Deze instapcursus is niet alleen geschikt voor degene die beroepsmatig met drank te maken heeft maar ook voor de geïnteresseerde die iets meer van sterke drank wil weten. Er is dan ook behoefte aan docenten voor de lagere niveaus ‘Zo worden de nieuwe Liquoristen als het ware ambassadeurs van de gedistilleerd branche’ aldus Andes. Onder de geslaagden waren dit jaar niet alleen de slijters en de horeca vertegenwoordigd maar ook ambachtelijke Nederlands producenten.

Bron: persbericht Wijnacademie


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl