Licht gekoelde rode wijn | Geen trend, maar goede gewoonte

Al jarenlang weten Nederlandse wijnkenners dat je  in de lente en zomermaanden rode wijn licht gekoeld moet drinken, en terecht. In Spanje worden in restaurants en wijnbars veel rode wijnen op deze manier aangeboden. Nu de terrassen nog even dicht blijven tot 1 juni, gaan we zelf zorgen voor het ultieme lentegevoel. Nu zul je wellicht denken aan witte of rosé wijnen, maar de rode wijnen van Ribera del Duero zijn ook heerlijk om wat koeler te drinken.

Van trend naar goede gewoonte

Licht gekoelde rode wijn een trend of een blijvertje? Rode wijn heeft nog steeds bij sommige mensen een winters imago, echter is dat niet geheel terecht. Rode wijnen lenen zich er ook heel goed voor om gekoeld te drinken, zo ook de wijnen van Ribera del Duero. Natuurlijk niet ijskoud zoals bij witte of rosé wijnen, maar drink de rode Tempranillo wijnen eens bij een temperatuur van 14 °C. In combinatie met een barbecue of diverse tapas in de tuin zullen de smaken je versteld doen staan. De volle smaak van de wijn blijft bij het koelen namelijk behouden, maar het wrange van tannine wordt minder. Haal het beste uit deze periode en verwen jezelf met een frisse fruitige wijn van Ribera del Duero.

Nieuwe landkaart Ribera del Duero

Het sterk opkomende wijngebied presenteert deze maand zijn nieuwe totaaloverzicht met meer dan 300 wijnproducenten via deze link: Producenten Ribero
Het wijnbouwgebied beslaat ongeveer 23.360 hectare, 8.000 druiventelers en ligt in het hart van Noord Spanje, 135 kilometer boven Madrid. De wijngaarden liggen op 720 tot 1.100 meter boven de zeespiegel en er heerst een extreem klimaat met zeer hete zomers en ijskoude winters. Het verschil tussen dag- en nachttemperaturen is enorm. Hierdoor ontwikkelen de druiven volle en complexe aroma’s. In 2012 is de regio verkozen tot beste wijnregio van het jaar. De wijnen uit de DO Ribera del Duero onderscheiden zich door hun hoge kwaliteit en beperkte productie. Ribera del Duero wordt in Nederland vertegenwoordigd door Pitch PR & Communicatie.

Bron: persbericht

 


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2021 | Winebusiness.nl