Oltrepò Pavese | Bellussi Cuvée Prestige

Bellussi maakt al vele jaren Prosecco´s van onberispelijke kwaliteit. Daarmee hebben de wijnmakers van Bellussi zich ontwikkeld tot kenners van de charmat methode, hierbij wordt een tank gebruikt voor de tweede gisting. De Cuvée Prestige Brut is gemaakt van pinot noir druiven afkomstig uit Oltrepò Pavese, een gebied in Lombardije dat beroemd is om zijn verfijnde pinot noir’s.

Oltrepò Pavese?

Oltrepò Pavese ligt ten zuiden van Pavia en de Po-rivier, de Po-rivier is overigens de letterlijke betekenis van oltrepò. Oltrepò Pavese ligt op een uurtje rijden van Milaan, tussen Piemonte en Emilia Romagna en vlak bij Ligurië. Dit is een wijnbouwgebied en daar worden ook mousserende wijnen gemaakt.

Bellussi Cuvée Prestige

Bellussi maakt een mousserende 100% pinot noir, gemaakt volgens de charmat methode – zoals gezegd vergisting in de tank -, zodat alle fruitaroma´s van deze druif optimaal bewaard blijven.

De Bellussi Cuvée Prestige is in alle opzichten leuk. Leuk om te zien, in zijn prachtige zwarte fles met voelbare bubbeltjes. Leuk om cadeau te geven én om cadeau te krijgen, want om de fles zit ook een prachtige box. Maar bovenal: geweldig om te drinken en te genieten van deze verrukkelijke, subtiele wijn met zijn fruitige aroma´s van wit fruit en de mooie verfijnde mousse.

Verkrijgbaar bij de betere wijnwinkels. Adressen? Even een mailtje naar info@monnik-dranken.nl

 


Rubriek(en):
Champagne
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl