Pol Roger naar De Bruijn Wijnkopers

Pol Roger heeft een nieuw thuis gevonden. Verbunt-Verlinden kan niet met twee premium merken werken en heeft gekozen voor Bollinger. Een keuze waar Verbunt CEO Van Houtert achterstaat, maar het vertrek van Pol Roger doet hem wel pijn. Hij is tevreden met de nieuwe distributeur van Pol Roger. De Bruijn Wijnkopers kondigt namelijk aan dat zij per 1 september 2018 is benoemd tot exclusieve distributeur van Champagne Pol Roger. De Bruijn Wijnkopers zal het huidige distributiebeleid onveranderd voortzetten. Daarnaast zalhet zich richten op uitbreiding van de distributie van Pol Roger in de gastronomie. Laurent d’Harcourt van Champagne Pol Roger licht zijn keuze toe: “De Bruijn Wijnkopers is net als Champagne Pol Roger een familiebedrijf met een rijke historie. Zij zijn goed vertegenwoordigd in het segment waar onze Champagnes gedronken worden. Wij zijn er van overtuigd dat zij de juiste partij zijn voor ons en kijken uit naar een succesvolle, langdurige samenwerking.” Eric de Bruijn, 7e generatie wijnkoper is enthousiast: “Fantastisch om Pol Roger te vertegenwoordigen op de Nederlandse markt. De premium Champagnes passen perfect in ons portfolio. Het is voor ons een bevestiging dat we de juiste koers zijn ingeslagen.”

Onder leiding van de zevende generatie De Bruijn mag het familiebedrijf, dat in 1772 werd opgericht, zich de oudste zelfstandige wijnkoperij van Nederland noemen. Dankzij haar met de grootst mogelijke zorg en toewijding opgebouwde hechte en trouwe relaties met wijnproducenten, is het ruim 900 wijnen tellende assortiment opgebouwd uit Frankrijks mooiste wijnhuizen. Het familiebedrijf is eveneens bijzonder trots op het importeurschap van het onder Nederlands eigendom internationaal vermaarde wijnhuis Bernardus uit Californië. Naast de topgastronomie bedient De Bruijn Wijnkopers zowel de particuliere als de zakelijke markt. Sinds 1952 voert de firma het predicaat Hofleverancier.

Pol Roger behoort tot de meest prestigieuze champagnehuizen ter wereld en verkreeg in 2004 het predicaat ‘hofleverancier’ van Koningin Elizabeth II. Sinds de oprichting in 1849 heeft het huis zijn familie-karaktereigenschappen intact weten te houden. In totaal bezit Champagne Pol Roger 80 hectare Grand Cru-wijngaarden rondom Épernay in de Vallée de la Marne. Een belangrijk aspect van dit wijnhuis zijn de zeven kilometer lange kelders die tot de koudste van de Champagnestreek behoren. Dit zorgt voor een temperatuur van om en nabij de 9ºC. Deze kou zorgt voor een langzamere gisting waardoor de belletjes in de Champagne fijner worden en het bouquet voller is.


Rubriek(en):
Champagne
Hoofdmenu