Provence | Ter plekke omvangrijk internationaal wijnevent voor professionals

Dit voorjaar, op 6 en 7 april, vindt de eerste editie van Air Provence, hét nieuwe wijnevenement in het hart van de Côtes de Provence, plaats. Het evenement wordt georganiseerd door de Provence Wine Council (CIVP). Tijdens de tweedaagse beurs komen meer dan 100 producenten en wijnhandelaars samen om met meer dan 1.000 verschillende wijnen de diversiteit van de Côtes de Provence te laten zien. Dit is de unieke kans voor lokale en internationale wijnexperts en handelsprofessionals om de wijnen te komen proeven op de plek waar ze gemaakt worden en compleet ondergedompeld te worden in het echte Côtes de Provence- gevoel.

De Provence Wine Council wil met de organisatie van dit nieuwe wijnevenement de regionale identiteit van Côtes de Provence promoten. Ze willen de wijnprofessionals graag meenemen in de totale beleving rondom de verschillende wijnen. Door iedereen uit te nodigen in de regio, krijgen de wijnprofessionals tijdens de beurs niet alleen de kans om wijnen te proeven, maar ook de Provençaalse cultuur en de unieke landschappen van de regio te leren kennen.

Aan land, aan zee

Air Provence vindt plaats op twee verschillende plekken in de Côtes de Provence. Eén hub (tentoonstellingsruimte) is gelegen in het binnenland in Les Arcs-sur-Argens. De andere hub ligt aan zee en bevindt zich in La Londe les Maures. Een bezoek aan dit internationale wijnevenement is inclusief een bezoek aan deze twee verschillende locaties waar er deelgenomen kan worden aan verschillende activiteiten. Er worden masterclasses gegeven om alles te weten te komen over de streek van de Côtes de Provence en de wereldwijde roséwijnmarkt te ontcijferen. Ook zijn er minibustours om niet alleen het wijngebied te verkennen, maar ook de gehele Côtes de Provence te ontdekken. Daarnaast is er de mogelijkheid voor meetings met de wijnmakers en zijn er verschillende proeverijen en thema-rondleidingen. In de avond kan er deelgenomen worden aan bijzondere avondevenementen.

Er zijn meer dan 1.000 verschillende wijnen te proeven tijdens AIR Provence. Van grote landgoederen tot kleine producenten, biologische en milieuvriendelijke gecertificeerde wijnen en wijnen die gecertificeerd zijn onder vijf Dénominations Géographiques Contrôlées (beschermde geografische aanduidingen), met zoveel verschillende wijnproducenten is er zeker een rosé te vinden die aansluit bij ieder zijn interesse.

Aanmelden
Kan je niet wachten om deel te nemen aan deze unieke professionele wijnbeurs in het hart van de Côtes de Provence? Meld je dan snel aan via Air Provence. Op de website kunnen er één of twee dagen geboekt worden. En Indien nodig, ook de vlucht of trein en accommodatie. AIR PROVENCE zorgt ervoor dat je bij aankomst in de Provence door shuttles, die stoppen bij de belangrijkste treinstations in de regio (Saint-Raphaël, Toulon en les Arcs) en op de luchthaven Hyères-Toulon, rechtstreeks naar de hubs wordt gebracht.


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2021 | Winebusiness.nl