Eindelijk even zomer | Rosé de la Rouvière

Het is weer even zomer, dus laten we de rosé gaan ontkurken.

Zo’n twintig geleden wisten roséwijnen zich slechts met moeite staande te houden naast de witte en rode wijnen. In de afgelopen jaren is de populariteit van rosé enorm toegenomen. Voor de vinificatie van rosé zijn er vier mogelijkheden, hoewel de vierde officieel niet mag in Europa voor stille wijnen. De eerst methode is licht persen met bijvoorbeeld een pneumatische pers, de kleur zal dan licht zijn. De tweede methode is om licht geperste druiven langer te laten inweken. Hoe langer de periode, hoe donkerder de wijn zal worden. Bij de derde ‘saignée’ methode wordt van het eerste aflopende sap van druiven bestemd voor rode wijn, rosé gemaakt. Rode wijn toevoegen aan witte wijn wordt in de champagne gedaan en buiten Europa. In de Provence wordt vooral met grenache gewerkt en daarnaast cinsault en syrah. Corbières werkt met dezelfde druiven. Andere landen hebben hun eigen specifieke druivenras.

Vandaag zetten we de Cotes de Provence rosé van Domaine de la Rouvière in het zonnetje. Een zachte crèmig rosé gebotteld in een ‘gebubbelde’ fles, een fles met een werkje erin, leuk!

De naam van het wijnhuis komt voort uit de oude Eiken – Rouves – rondom het wijnhuis. De vijfde generatie staat nu aan het roer bij De la Rouvière.

Het domein geniet van een microklimaat op een hoogte van 250 meter beschermd door de heuvels erom heen. De mistral blaast de wijngaarden schoon en voorkomt vocht en ziekten. Het land is steenachtig, slaat het overdag warmte, die snachts weer uitstraalt, wat een optimale rijpheid geeft.

In het kort: Verleidelijke Côtes de Provence Rosé, licht zalmroze van kleur en met  limoen, grapefruit en sappig rood fruit. Sappig, mineralig en complex. Gebotteld in een bijzondere fles, die hem een extra luxe uitstraling geeft.

 

ChvZ

Voor verkooppunten bij u in de buurt: La Baume NL verkooppunten

 

 

 


Rubriek(en):
Wijn

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl