&Samhoud food | winnaar Best New Plant-Based Food Award 2018.

&samhoud food is de winnaar van de Best New Plant-Based Food Award 2018. De award werd eind oktober gewonnen met het innovatieve ‘Groentegehakt’ tijdens de Protein Summit 2018 in Lille. Het vegetarische gehakt bestaat voor 62 procent uit groente en is ontwikkeld door 2-Michelinsterrenchef Moshik Roth van restaurant &moshik in Amsterdam. Het creatieve brein achter de producten is 2-Michelinsterren chef Moshik Roth: ‘Voor mij is groente de rode draad in alles wat ik maak. Met het groentegehakt probeer ik het aantrekkelijker te maken om op een leuke en lekkere manier meer groente binnen te krijgen. Ik vind het een enorm compliment om daar met deze innovatie award erkenning voor te krijgen!

De Bridge2Food Protein Awards beloont bedrijven die zich richten op de ontwikkeling van nieuwe plantaardige en eiwitrijke voedingsmiddelen, om zo groei en innovatie in de markt te stimuleren. Het innovatieve ‘Groentegehakt’ van &samhoud food biedt een bijzonder alternatief voor vlees op basis van groente in plaats van soja. Het is daarnaast een bron van vezels en eiwitten en bevat geen onnatuurlijke toevoegingen voor kleur, smaak of houdbaarheid. Naast &samhoud food werd Vivera genomineerd met de plantaardige biefstuk en Nestlé met de filet stukjes.

Ambitie

Het vegetarische gehakt is een alternatief voor vlees en uitermate geschikt voor gebruik in pasta, pita’s, wraps, sauzen of als pizza- of saladetopping. Jurylid Greg Bonnefin (Group Director Newly Weds Foods Ltd, Thailand): ‘Dit product heeft een natuurlijke smaak en is een breed toepasbaar en eenvoudig concept. Het groentegehakt is lekkerder dan veel vleessnacks in de huidige markt. &samhoud food brengt daarmee met iets bijzonders meer ambitie in de categorie. Door gebruik te maken van tomaat wordt echt onderscheid gemaakt voor een goed product, geweldig!’

Over &samhoud food

&samhoud food is eten met een visie. Wij willen mensen inspireren om meer groente te eten. En dus maken we het gemakkelijker en aantrekkelijker om verantwoord te kiezen: met lekkere en verrassende producten van groente. Zo bouwen we samen aan een betere toekomst.

&samhoud food is ontstaan vanuit 2-Michelinsterren restaurant &moshik, dé proeftuin voor de voedselinnovaties van &samhoud food. Het restaurant is opgericht door 2-Michelinsterren chef Moshik Roth en ondernemer Salem Samhoud. &samhoud bestaat verder uit &samhoud consultancy, &samhoud media en &ranj met vestigingen in Utrecht, Rotterdam, Amsterdam, Keulen en Kuala Lumpur.

 

Samhoud food

Samhoud


Rubriek(en):
Culinair
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl