&samhoud | Vegetable Wellington

Dat groente met ‘verve’ de hoofdrol kan spelen tijdens het kerstdiner bewijst &samhoud food met de Vegetable Wellington. De groente-innovator speelt samen met 2-Michelinsterren chef Moshik Roth handig in op de vraag naar smakelijke vegetarische alternatieven voor de feestdagen.

De feestdagen draaien voor de meeste Nederlanders om lekker eten samen met familie. Tijdens deze dagen zoeken steeds meer consumenten naar vegetarische alternatieven voor het diner (uit onderzoek was dit in 2017 al 1 op de 5 Nederlanders*). Echter, in de praktijk wordt de invulling van een vegetarisch menu nog vaak lastig gevonden, bijvoorbeeld omdat men waarde hecht aan traditionele (vlees)gerechten en er minder kennis en bedrevenheid is in het koken van nieuwe vegetarische alternatieven. &samhoud ziet hierin een uitgelezen kans om te bewijzen hoe feestelijk én verantwoord eten samen kunnen gaan, en tegelijkertijd bestaande tradities in ere te houden.

Met creatief en culinair brein 2-Michelinsterren chef Moshik Roth is het gelukt om een groente-twist te geven aan de traditionele beef Wellington, van origine een ossenhaas in een deegkorst: “We willen mensen inspireren om meer groente te eten en proberen continu nieuwe manieren te vinden om oude tradities opnieuw in te vullen. Smaak is daarbij dé sleutel om meer groente en vegetarisch op het familiemenu te zetten. De doelstelling was dan ook niet om een imitatie te maken van de traditionele vlees variant, maar om een lekker alternatief te ontwikkelen van groente,” aldus topchef Moshik. De Vegetable Wellington richt zich niet zozeer op vegetariërs, maar juist wil juist de “flexitariers” (mensen die tenminste 1 keer per week geen vlees eten red.) verrassen.

Een traditionele Wellington maken kost veel tijd. Nederlanders nemen echter steeds minder tijd voor het bereiden van gerechten. De Vegetable Wellington speelt tevens in op de trend van “meer gemak”: het gerecht is namelijk helemaal voorbereid en hoeft alleen nog te worden afgebakken in een oven. Voor de vulling van de Vegetable Wellington is gekozen voor Groentegehakt, wat in 2018 de befaamde Best New Plant-Based Food Awards won. En natuurlijk ontbreekt het knapperige jasje van bladerdeeg niet. Tot slot is er bewust gekozen voor een groot formaat om samen met anderen te delen. De Vegetable Wellington is geschikt voor 4 personen als hoofdgerecht met bijgerechten. Laurent Willaerts, algemeen directeur &samhoud food: “Groente biedt meer smaak en is een duurzamer alternatief dan soja. We zijn trots op deze groente-innovatie en hopen veel mensen hiermee te verrassen tijdens de feestdagen”.

De &samhoud Vegetable Wellington is vanaf vandaag verkrijgbaar bij PLUS Supermarkt, 400 gram voor €5,99.

Persbericht


Rubriek(en):
Culinair
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl