Torres opent nieuwe winery | Purgatori in Costers del Segre

Het was vroeger een bestemming voor de niet-zo-gehoorzame monniken van het wereldberoemde Montserrat klooster. Daar konden ze werken: wijn maken en groenten verbouwen. Sinds afgelopen maandag is het de nieuwste loot aan de winerystam van Familia Torres: de Purgatori winery in Costers del Segre.

Miquel Torres Maczassek en de Catalaanse minister van agricultuur verrichtten de opening. Speciale gasten en Spaanse en internationale journalisten waren erbij om de opening van de winery mee te maken.

Purgatori dateert van 1770 en sommige oude gedeeltes zijn opgeknapt om te bezichtigen. Aan de hoogte van de deuren is wel te merken dat de monniken destijds niet zo lang waren. De vinificatie destijds was ook wat simpeler.

Nu staat er naast de oude gebouwen een state-of-the-art winery met prachtige ‘concrete’ en stalen tanks. Miquel Torres |Maczassek lichtte toe dat het ‘concrete’ was aangevuld met grond van de omgeving. Het estate telt 870 hectares, 200 met wijngaarden en verder, woud, granen en olijfbomen. Torres kocht het in 1999 aan en plantte en 2003 en 2006 wijngaarden. De druiven bleken alras erg populair bij de 15 wijnmakers van Torres, die onder de supervisie van hoofd-wijnmaker Josep Sabericht werken. Veel van de druiven belandden in eerste instantie in de Gran Sangre de Toro. Nu maakt Torres van de beste druiven de Purgatori wijnen. Garnacha, carinena en syrah doen het uitstekend in het Costers del Segre van Purgatori.

De winery heeft een capaciteit van zo’n 480.000 flessen, het doel licht voorlopig op de helft. 2012, 2013 en 2014 zijn al op de markt, 2018 wordt het eerste jaar wat in de nieuwe winery wordt gemaakt.

Het zijn elegante en strakke wijnen met een mooie neus en lange finish. Mooi initiatief!

 

ChvZ


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu