Vanuit een rijdende auto | Smijten met gestolen flessen top-Bourgogne

Een bende wijndieven grepen het eerste het beste wat in hun buurt lag toen ze de Franse gendarmes ontdekten die hun busje achtervolgden. De inbrekers, die op weg waren met naar schatting
€ 350.000 aan  Grands Crus uit de Bourgogne, begonnen de buit gemaakte flessen naar agenten te smijten terwijl ze met hoge snelheid over de snelweg reden. Uiteindelijk lieten ze hun voertuig 35 kilometer ten noorden van de stad Lyon achter.

De dieven hadden het luxe Relais Château-hotel, het Domaine de Rymska Saint-Jean-de-Trézy, 30 km van Beaune, in Bourgondië, en twee uur rijden van Parijs, dinsdag om 5.15 uur aangevallen. Ze sloegen de deur van de wijnkelder open en vertrokken met honderden flessen Bourgogne.

De eigenaar van het hotel werd naar verluidt gewekt door het brandalarm. Hij sprong in zijn auto en slaagde erin het busje van de bende bij te houden terwijl het over landweggetjes reed voordat hij de A6 Autoroute du Soleil in zuidelijke richting naar Lyon opging, terwijl hij om versterking riep.

Een patrouille van gendarmes voegde zich toen bij de achtervolging. Maar toen ze het busje naderden, begonnen de dieven flessen wijn naar het achtervolgende voertuig te gooien. Onderzoekers zeggen dat niemand gewond is geraakt en dat de flessen, gericht op de voorruit van de auto van de gendarmes, hun doel misten.

Er is nu een onderzoek geopend en de politie zegt naar ten minste drie mannen te zoeken.

Het was de tweede keer dat er in twee dagen was ingebroken in het vijfsterrenhotel. 24 uur eerder braken dieven het pand binnen en stalen voor € 200.000 aan fijne wijnen uit dezelfde kelder. Die keer ging het alarm niet af. Detectives proberen vast te stellen of de twee inbraken door dezelfde bende zijn georganiseerd.

Bron: The Guardian Wine Thieves

 


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu