De Wijnacademie Proefcompetitie® | Het Nederlands kampioenschap blindproeven 27 mei a.s.

Het toonaangevende Franse wijnmagazine La Revue du Vin de France (RVF) organiseert sinds enkele jaren de internationale blindproefwedstrijd ‘Championne du monde de dégustation à l’aveugle – World Blind Tasting Championship‘. Namens RVF verzorgt Fred Nijhuis de selectie van het team dat Nederland zal vertegenwoordigen tijdens die internationale finale. Hiervoor wordt op zondag 27 mei 2018 in het Kurhaus te Scheveningen de ‘Wijnacademie Proefcompetitie’ georganiseerd, het Nederlands kampioenschap blindproeven.

Naast de Nijhuis Wisseltrofee, eeuwige roem én het recht om Nederland te vertegenwoordigen op de internationale finale, ontvangt het team dat wordt afgevaardigd een geldbedrag van maar liefst € 1.000,00 als financiële bijdrage voor deelname aan de internationale finale.

Tijdens de Wijnacademie Proefcompetitiedienen teams van 4 proevers (indien gewenst aangevuld met een coach) de samenstelling, herkomst, producent en jaargang van 12 wijnen (6 witte en 6 rode; droog of zoet en/of versterkt) te determineren, waarbij per aspect punten te verdienen zijn. Voor elke wijn (4 uit Frankrijk en 8 uit andere wijnlanden) heeft men 12 minuten de tijd en zijn maximaal 25 punten te behalen.

De internationale finale vindt plaats op 12 en 13 oktober 2018 in Château Saint-Pierre de Serjac in Puissalicon (in samenwerking met le Conseil Interprofessionnel des Vins du Languedoc) en verwelkomt naar verwachting teams uit meer dan 25 landen. Het beste team van de Wijnacademie Proefcompetitie wordt namens Nederland afgevaardigd om aan deze finale deel te nemen. La Galleria/Solo Vino biedt alle proevers na de wedstrijd een lunch aan; aansluitend wordt de uitslag bekend gemaakt. De organisatie is in handen van Fred F.A. Nijhuis namens Nijhuis Consultancy & Services.

Voor het reglement : fred@fred-nijhuis.nl

De WIJNACADEMIE PROEFCOMPETITIE wordt mede mogelijk gemaakt door het Grand hotel Amrâth Kurhaus in Scheveningen, dat de fraaie Cor Ruys zaal ter beschikking stelt. Bender Foodservice Equipment uit Den Haag zorgt voor professioneel glaswerk van Spiegelau (Authentis 03) en water van San Pellegrino / Acqua Panna wordt geleverd door l’Exception B.V. uit Zoetermeer.
Solo Vino Winebar & Import uit Scheveningen is sinds 2017 mede-sponsor van het Zimbabwaanse team dat deelneemt aan het WK, maar draagt ook alle Nederlandse proevers een warm hart toe. Daarom bieden Belinda en Damiano d’Alba alle deelnemers om 13.00 uur een welverdiende lunch aan.
Fotostudio Ingrid Driessen uit Nieuw-Bergen neemt de fotoreportage voor haar rekening en Stan Hill (programmamaker, tv-regisseur, grafisch ontwerper én kunstenaar) is niet alleen aanwezig om de door hem ontworpen ‘Nijhuis wisseltrofee’ te introduceren, maar ook om video-opnames te maken.

Datum: Zondag 27 mei 2018
Plaats: Grand hotel Amrâth Kurhaus in Scheveningen; Cor Ruyszaal
Programma:
09.30 – 09.45 uur ontvangst in de bar nabij de Cor Ruyszaal (staat aangegeven)
09.45 – 10.00 uur groepsfoto
10.00 – 12.45 WIJNACADEMIE PROEFCOMPETITIE
13.00 lunch in Solo Vino / La Galleria (naast Kurhaus)

Uiterlijk 15.00 uitslag en uitreiking medailles voor de drie beste teams, de hoofdprijs ter beschikking gesteld door de Wijnacademie en de  wisseltrofee.

De Wijnacademie Proefcompetitite  wordt mede mogelijk gemaakt door: De Wijnacademie, Spiegelau, Bender Foodservice Equipment, Grand Hotel Amrâth Kurhaus, La Galleria/Solo Vino Winebar & Italian Wine Imports & Webshop, S.Pellegrino/Acqua Panna, Fotostudio Ingrid Driessen, Stan Hill en Fred F.A. Nijhuis.

Bron: persbericht

 


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu